Volledig scherm
Het team van Business 010: Ingrid Adriaanse, Kevin Brouwer en John Buijsman. © PR

Ondernemers in het zonnetje bij Rotterdams Business 010

Ondernemen in Rotterdam wordt steeds populairder. Logisch dus dat de makers van een nieuw zakenprogramma neerstrijken in de Maasstad, en van daaruit een wekelijkse talkshow op RTL Z gaan verzorgen: Business 010. ,,Een programma met ballen en net een tikje anders'', beloven de initiatiefnemers.

Voor de serie van acht uitzendingen is gekozen voor evenementenlocatie Boompjes (voorheen Blits) als thuisbasis. Daar gaat presentator Kevin Brouwer in gesprek met ondernemers uit heel Nederland. ,,Van starters tot multinationals en alles wat daar tussenin zit'', luidt de toelichting. Verslaggeefster Ingrid Adriaanse en theatermaker John Buijsman gaan op pad en bieden een kijkje in de keuken bij kleinere ondernemers.

Het eerste seizoen wordt op 1 april afgetrapt met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en oud-minister van Financiën Jan Kees de Jager, nu financieel directeur van KPN. Daarna volgen onder anderen ondernemer Everon Jackson Hooi, directrice Maria van der Heijden van MVO Nederland en vertegenwoordigers van schoenenbedrijf Van der Assem.

Verandering 
Met Business 010 willen de bedenkers de monopolie-positie van Amsterdam en Hilversum doorbreken. ,,De tijd is rijp om daar verandering in te brengen met nieuwe tv-producties uit Rotterdam.''

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam