Volledig scherm
In de Maassilo wordt met oud en nieuw wel een feest gegeven. © Frank de Roo

Oud-en-nieuwfeestjes uitverkocht óf afgelast

Oud-en-nieuwvierders zonder kaartje voor een fuif moeten het nieuwe jaar noodgedwongen thuis inluiden. De meeste feesten in Rotterdam zijn stijf uitverkocht en een enkele is zelfs afgelast.

Quote

Jammer voor de feestvier­ders als ook dit feest niet doorgaat, maar ik moet er niet aan denken dat hier iets gebeurt

Aziz Akachar

Tot de afgeblazen feesten behoort het techno­festijn Modeselektor, dat zou plaatsvinden in een hangar op Rotterdam The Hague Airport. De luchthavenautoriteiten achten het bij nader inzien toch niet verantwoord om op die plek zo'n groot feest te organiseren.

Het nieuwjaarsfeest op het Westelijk Handelsterrein gaat vooralsnog wél door, maar daar kunnen dit jaar door onenigheid tussen de organisatoren minder bezoekers terecht dan voorgaande jaren. Horeca-ondernemer Aziz Akachar, die een pakhuis huurt in het uitgaansgebied, ziet het liefst dat het feest van gemeentewege helemaal wordt afgeblazen.

Hij huurt een pakhuis en stelt dat de terreineigenaar tijdens oud en nieuw een loopje wil nemen met de veiligheidsmaatregelen, iets dat die ten stelligste ontkent. ,,Jammer voor de feestvierders als ook dit feest niet doorgaat, maar ik moet er niet aan denken dat hier iets gebeurt.'' 

Waar in ieder geval niet wordt gefeest tijdens oud en nieuw, is de containerbar op het Noordplein. Uitbater Frankie Dros speelde eerder dit jaar nog met het idee om een oud-en-nieuwfeest te geven, maar het was te kort dag om alle vergunningen rond te krijgen. ,,Een dag later geven we wel een nieuwjaarsfeest,'' zegt Dros.

Quote

Door een nijpend tekort aan locaties is voor house, techno en clubbing - waar Rotterdam ooit bekend om stond - geen ruimte meer

Ted Langenbach

Voor andere feesten, zoals Tik Tak NYE in de Maassilo, zijn geen kaartjes meer te krijgen. Ook voor het We love the 80's, 90's 00's-Feest in evenentemenlocatie Hal 4 aan de Maas zijn nog een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar. In Ahoy wordt dit jaar, in tegenstelling tot 2015, helemaal niets georganiseerd.

De Rotterdamse partygoeroe Ted Langenbach wijt de krapte op de feestmarkt aan het tekort aan geschikte locaties. ,,De meeste zijn te duur om te huren voor een avondje óf er mag om veiligheidsreden geen feest worden gehouden.'' De loco-nachtburgemeester, die zelf het nieuwe jaar inluidt in Eindhoven, denkt dat er daarom veel thuisfeestjes worden gegeven.

De enige die volgens Langenbach het tij kan keren, is de gemeente. ,,Rotterdam is slachtoffer geworden van gemanipuleerde citymarketing waarin alleen eten en architectuur centraal taan. Door een nijpend tekort aan locaties is voor house, techno en clubbing  - waar Rotterdam ooit bekend om stond - geen ruimte meer.''

Voor de Nachtduik in Annabel en Tijdcapsule in de Cruise Terminal zijn nog wel kaarten beschikbaar, laat de organisatie weten.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam