De politie heeft zich ontfermd over de vrouw.
Volledig scherm
De politie heeft zich ontfermd over de vrouw. © AD

Paniek op metrostation Beurs door verwarde vrouw

UpdateEen verwarde vrouw heeft vanmiddag op metrostation Beurs in Rotterdam voor onrust gezorgd. Ze ging tussen de rails zitten en riep 'Allah is groot, Allah is machtig'.

Reizigers trapten uit paniek twee ramen in.
Volledig scherm
Reizigers trapten uit paniek twee ramen in. © AD

Haar actie joeg passagiers schrik aan. Op het perron renden sommige mensen hard weg. Ook in de metro ontstond paniek, nadat de RET het metroverkeer had stilgelegd.

,,De deuren wilden niet meer open en het licht viel uit'', vertelt Hans Klaverkamp, die in de metro zat. ,,We wisten niet wat er aan de hand was. Mensen schreeuwden dat ze eruit wilden. Ze trokken aan de noodrem. Niets werkte. Toen trapten ze twee ruiten in om een uitgang te maken.''

De politie heeft zich over de vrouw ontfermd. Volgens een woordvoerder van de politie is zij verward. ,,Formeel is ze aangehouden, maar we gaan haar de zorg bieden die ze nodig heeft.''

Het verkeer is inmiddels hervat. De RET noemt het 'heel naar' dat passagiers zo in paniek zijn geweest dat ze de ramen eruit hebben geslagen. De vervoerder gaat 'zoals altijd' de kwestie evalueren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam