Volledig scherm
PVV-leider Geert Wilders bracht eerder deze week een bezoek aan Maassluis. © ANP

PVV stelt Kamervragen over 'straatterreur' in Maassluis

De PVV heeft vandaag Kamervragen gesteld aan premier Mark Rutte naar aanleiding van de overlast van hangjongeren in Maassluis. De partij heeft in totaal tien vragen gesteld.

Hangjongeren gooiden de afgelopen weken ruiten in en intimideerden omwonenden. De gemeente Maassluis stelde afgelopen dinsdag een noodverordening in. Na weken onrust weet de gemeente overigens nog altijd niet wie de overlastgevende hangjongeren zijn.

Vragen
De PVV vraagt aan Rutte of hij 'het leuk heeft gehad in Zuid-Korea' en of hij 'nog heeft meegekregen dat gewone mensen en gezinnen in Maassluis het slachtoffer zijn van Marokkaanse straattereur'. De kamerleden willen verder onder meer weten van Rutte 'wanneer de politie weer de baas wordt in die wijken en steden'.

PVV-leider Geert Wilders bracht afgelopen dinsdag een bliksembezoek aan Maassluis. Hij ging langs bij slachtoffers. De provinciale afdeling van Wilders' partij zei het 'slappe' optreden van burgemeester Haan te hekelen en vindt dat de Commissaris van de Koning in actie moet komen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam