Rotterdam faciliteert parade 'ieder1'

De gemeente Rotterdam brengt haar inwoners op 25 september gratis naar de parade van 'ieder1', een initiatief van acteur Nasrdin Dchar. Maximaal 500 personen kunnen meereizen naar de hoofdstad, waar een stoet vertrekt van de Bijlmer naar het Museumplein. Doel is om te laten zien hoe divers Nederland is en onze verschillen te vieren.

Volledig scherm
© ANP

In bovenstaand spotje van 'ieder1' zegt burgemeester Aboutaleb het evenement 'van harte' aan te bevelen, ,,omdat we niet genoeg kunnen doen in Nederland aan het vergroten van saamhorigheid. Rotterdam draagt daar graag aan bij''

Dchar heeft het project geïnitieerd als tegenwicht tegen de groeiende verdeeldheid die debatten over vluchtelingen, integratie en Zwarte Piet teweegbrengen. Ook Amsterdam, Den Haag en Utrecht dragen hun steentje bij aan de mars. Het Nederlands Filmfestival dat woensdag van start gaat, besteedt aandacht aan het project.

Artiesten 
Het gratis vervoer vertrekt op zondag 25 september om 11 uur vanaf het Willemsplein (naast de Erasmusbrug) in Rotterdam naar Amsterdam én terug. De stoet, waar iedereen zich bij kan aanslutien, verzamelt om 12.30 uur bij het ArenaPark. Daarna trekt de optocht naar het Museumplein in Amsterdam. Hier treden artiesten en speakers op. Om 20 uur komen de bussen weer terug in de Maasstad.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam