Volledig scherm
De aanslag zou moeten plaatsvinden tijdens de Gay Pride in Amsterdam © anp

Rotterdamse homo's met de dood bedreigd

De Rotterdamse homogemeenschap heeft vanmorgen een doodsbedreiging ontvangen. In een brief wordt opgeroepen tot een 'homo-moord' die zijn beslag zou moeten krijgen tijdens de Gay Pride in Amsterdam.

Quote

Ik steek mijn middelvin­ger op naar dit soort tuig

Patrick Nijenhuis, eigenaar diverse gaybars

Als doelwit wordt de Regenboogboot van de Rotterdamse horeca-ondernemer Patrick Nijenhuis genoemd. Nijenhuis, eigenaar van diverse gaybars in Rotterdam, vaart al jaren mee met tientallen klanten tijdens het grootste homo-evenement in Nederland. ,,Jullie moeten kapot'', staat er in de brief.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam reageerde vanavond met afschuw op de dreigbrief, die een week na de bloedige aanslag op een gaybar in het Amerikaanse Orlando komt.

Aangifte
,,Het is een criminele daad mensen op deze wijze angst aan te jagen'', zegt de burgemeester. ,,Ik raad de ontvanger aan direct aangifte te doen. Wellicht zijn er meer brieven gestuurd en kunnen we met behulp van experts de afzender traceren. Verder hoop ik dat de homogemeenschap zich niet laat intimideren. Als dat wel gebeurt, winnen de mensen die de samenleving willen ontregelen. Daarom moeten we dit wel en tegelijkertijd niet serieus nemen.''

Nijenhuis laat weten zich niet te laten intimideren. ,,Wij doen niemand kwaad. Ik steek mijn middelvinger op naar dit soort tuig.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

Wat vinden jullie van het nieuwe ontwerp van het Feyenoordstadion?

  • Wow, dit is te gek! (68%)
  • Is dit alles...? Valt een beetje tegen (17%)
  • Het heeft inderdaad veel weg van de Kuip (15%)
28755 stemmen