Rotterdamse politieagenten op rattenjacht

Video,,Bent u bang voor ratten?'' Het is niet een alledaagse vraag van de meldkamer voor agenten van het politiekorps in Rotterdam. In een video die is vrijgegeven door de politie is te zien hoe agenten een bewoonster van de Woelwijkstraat in het Oude Noorden te hulp schieten bij een wel heel bijzonder probleem.

,,Mijn collega wel, ik niet'', reageert één van de agenten op de vraag. ,,Wilt u dan even alleen rijden naar de Woelwijkstraat. De meldster is daar namelijk op bezoek bij een zieke buurvrouw, maar er zit een rat in de kamer.'' De stem van de agente schiet omhoog. ,,Een rat?! Ik dacht een kat!'' 

De politiewagen snelt naar de Woelwijkstraat. De agenten worden al opgewacht. ,,Daar zit 'ie'', wijst de vrouw. Op de daaropvolgende beelden is te zien hoe de politieagenten met een zak en een wapenstok het knaagdier probeerden te vangen. 

Dat blijkt geen 'makkie' want de rat klimt vervolgens met het grootste gemak in de gordijnen van de woning. Het geduld van de agenten wordt beloond want zodra de ongenode gast weer op de grond staat, kan hij geen kant meer op. Hij zit als een échte rat in de val.

Gezondheidsklachten
,,De bewoonster bleek op dit moment door gezondheidsklachten niet in staat om de rat zelf te vangen'', meldde de politie. ,,Gezien haar bijzondere situatie hebben de collega's haar geholpen.'' De gevangen rat is door zijn 'jagers' uitgezet in een grasveldje.

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam