Ruiten ingegooid bij stichting in Rotterdam West

Bij de stichting Nida aan het Taandersplein in Rotterdam West zijn in twee opeenvolgende nachten ruiten ingegooid. Medewerkers van de stichting denken dat de vernielingen te maken hebben met de mislukte staatsgreep in Turkije.

In de nacht van vrijdag op zaterdag sneuvelde de ruit bij de voordeur. Een nacht later werden vier ruiten ingegooid, vertelt Mustafa Dag. ,,We weten dat de ruiten zijn ingegooid omdat we stenen hebben gevonden." De stichting heeft aangifte gedaan bij de politie.

Nida - niet te verwarren met de lokale politieke partij waar de stichting los van staat - organiseert activiteiten voor buurtbewoners, onder meer in Rotterdam West. ,,Wij zijn een Nederlandse stichting", zegt Dag. ,,Bij ons zijn wel mensen die zich aangetrokken voelen door het gedachtegoed van Gülen."

Fethullah Gülen wordt door de Turkse president Erdogan aangewezen als het brein achter de staatsgreep. Gülen zelf, die in de Verenigde Staten woont, ontkent zijn betrokkenheid. Burgemeester Ahmed Aboutaleb riep Rotterdammers zondag op de Turkse conflicten niet te importeren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam