Volledig scherm
© PR

Uggs voor bibberende ambtenaren

Vlaardingse ambtenaren zitten er weer warmpjes bij. Sinds deze week lopen ze, gesponsord door de gemeente, op Uggs door het stadskantoor.

Het gaat om tien baliemedewerkers die werken naast de ingang van het gebouw. De telkens openslaande deuren maken hen koud, bevestigt een woordvoerster van de gemeente. Het stadskantoor, waar onder meer paspoorten kunnen worden aangevraagd, heeft sinds de opening in 2014 problemen met de verwarming.

Een onderzoek naar het binnenklimaat is in volle gang. ,,Maar dat duurt nog even. Als het probleem volgende week opgelost was, hadden we die Uggs natuurlijk niet uitgedeeld.''

Alternatief
De gevoerde laarzen, die rond de 200 euro kosten, zijn een alternatief voor de straalkachel. ,,Zo'n kachel hebben we al eens neergezet, maar de energiekosten gingen enorm omhoog. Bovendien was het slecht voor het milieu.'' De ambtenaren mogen hun stappers houden, óók als de temperatuur weer op peil is.

De woordvoerster ontkent dat de architect van het stadskantoor dwarsligt, waardoor een oplossing op zich zou laten wachten. De SP heeft om opheldering gevraagd over de aankoop. ,,Bij Xenos verkopen ze gewatteerde sokken van 1,79 per paar'', schampert SP-raadslid Ingrid Wijker.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
3841 stemmen