Aloali Kananpour vluchtte met zijn familie van Iran naar Nederland. ,,Mijn vader kon kiezen: of werken bij de geheime dienst, of de gevangenis in.”
Volledig scherm
PREMIUM
Aloali Kananpour vluchtte met zijn familie van Iran naar Nederland. ,,Mijn vader kon kiezen: of werken bij de geheime dienst, of de gevangenis in.” © Jan de Groen

Ali maakt met theater op school de pijnlijkste verhalen tastbaar

RotterdammersIn iedere Rotterdammer schuilt een uniek relaas. Wekelijks tekent verslaggever Marcel Wijnstekers zo’n levensverhaal op. Aloali Kananpour (30) vluchtte met zijn familie uit Iran. Nu maakt hij confrontatietheater op scholen om taboes bij scholieren te doorbreken. ,,Als je zoekt naar de pijn bij jongeren, dan ga je die vinden ook.”

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. Brand bij ouderenopvang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen
  Play

  Brand bij ouderenop­vang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen

Rotterdam