Volledig scherm
PREMIUM
Diana van den Heerik in de boksschool van haar overleden vader. ,,Voor de trainingen beginnen, spelen we Eye Of The Tiger. Een eerbetoon.'' © Jan de Groen

Diana bouwde boksschool overleden vader en boksicoon weer op: ‘Ik hoop dat hij trots op me is’

rotterdammersAfgelopen zomer verloor Diana Cagiran van den Heerik (48) haar vader: boks-icoon Frans van den Heerik. Nu runt zij zijn boksschool Boxing '82. ,,Ik hoop dat hij trots op me is.''

Volledig scherm
De overleden boksicoon Frans van der Heerik. © Jan de Groen

,,Elke avond, als ik mijn ogen sluit, dan zie ik mijn vader kwetsbaar liggen in het ziekenhuisbed. Dat beeld gaat maar niet weg. Altijd had hij gezegd: 'Ik word 105. Ik overleef jullie allemaal'. Maar hij is 78 geworden.

Zondagochtend 21 april wilde hij naar buiten met de hond. In de gang is hij onderuit gegaan. Er zat een bloedprop in zijn hersenen. In het Erasmus MC kwam er een bloeding bovenop. De artsen konden niets meer voor hem doen. Maandagochtend vroeg is hij in mijn armen gestorven. Mijn dochters waren erbij. Zij hielden zijn handen vast.

Op de crematie lieten wij de kist de zaal binnenrijden op de tonen van Eye Of The Tiger, de soundtrack van Rocky. Dat is ook het eerste liedje dat ik elke dag op de boksschool afspeel, voordat de trainingen beginnen. Een eerbetoon aan mijn vader.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam