Hans Bode: ,,Ik zocht een soort American Dream. Als je in New York arriveert als migrant, begin je onderaan. Word je óf taxichauffeur of hotdogverkoper. Toen ging er een lampje branden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Bode: ,,Ik zocht een soort American Dream. Als je in New York arriveert als migrant, begin je onderaan. Word je óf taxichauffeur of hotdogverkoper. Toen ging er een lampje branden.” © Jan de Groen

Hans Bode vond zijn roeping als Hans Worst: ‘Bij mij is je broodje dik, vet en lekker’

RotterdammersIn iedere Rotterdammer schuilt een uniek relaas. Wekelijks tekent verslaggever Marcel Wijnstekers zo’n levensverhaal op. Jarenlang liep Hans Bode (51) met zijn ziel onder de arm. Maar opeens had hij het: hij werd hotdogverkoper. ,,Op straat je brood verdienen. Dat is toch goud?”

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. Brand bij ouderenopvang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen
  Play

  Brand bij ouderenop­vang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen

Rotterdam