Verloskundige Joyce Ng-Chin: ,,Mijn kinderen hebben mij vaak moeten missen. Voordat ik er erg in had, ging mijn dochter het huis uit om te studeren in Amerika.”
Volledig scherm
PREMIUM
Verloskundige Joyce Ng-Chin: ,,Mijn kinderen hebben mij vaak moeten missen. Voordat ik er erg in had, ging mijn dochter het huis uit om te studeren in Amerika.” © Jan de Groen

Joyce haalde 1800 baby’s: ‘Maar niet elke geboorte is een feest. En die pijn neem ik mee naar huis’

RotterdammersIn iedere Rotterdammer schuilt een uniek relaas. Wekelijks tekent verslaggever Marcel Wijnstekers zo’n levensverhaal op. In haar 38,5 jaar als verloskundige stond Joyce Ng-Chin ruim 1800 geboortes bij. Meestal was het groot feest, maar soms ontaardde een bevalling in intens verdriet. ,,Het leven kent hoogte- en dieptepunten.”

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. Brand bij ouderenopvang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen
  Play

  Brand bij ouderenop­vang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen

Rotterdam