Cem heeft twee werkgevers: ‘Verdien 1000 euro netto meer dan mijn leeftijdgenoten’
SalarisCem (25) werkt 10 uur als leidinggevende in een distributiecentrum en 30 uur als functioneel beheerder bij de overheid, waarbij hij de planners ondersteunt om het systeem te gebruiken.
Delen per e-mail
Wat verdien je?
,,In het distributiecentrum verdien ik bruto 1700 euro, netto is dat 1000 euro. Bij de andere baan verdien ik 2900 euro bruto en dat is 2300 euro netto. Dus 3300 euro netto in totaal.”
Blij mee?
,,Daar ben ik superblij mee zelfs. Zeker als ik kijk naar leeftijdsgenoten. Zij werken 40 uur, maar dan bij één werkgever en zij verdienen vaak tegen de 2000 euro netto.”
Waarom heb je twee banen?
,,Tijdens mijn studie werkte ik in het distributiecentrum en ik leer daar nog veel, omdat het een leidinggevende functie is. Dus toen ik een vaste baan kreeg na mijn studie besloot ik ‘m aan te houden. Ik werk in het weekend in het distributiecentrum en doordeweeks doe ik m’n andere werk.”
Heb je over je salaris onderhandeld?
,,Bij het distributiecentrum niet, daar werken ze met salarisschalen. Bij mijn andere baan werken ze ook met schalen, maar daar heb ik wel kunnen onderhandelen over de tweede trap. Ik heb veel kunnen oefenen met onderhandelen, omdat ik op meerdere vacatures heb gereageerd.”
De tekst gaat verder onder de salaristool.
Hoeveel gesprekken heb je gehad?
,,Telefonisch echt wel tien. Face to face, denk ik vijf. Daardoor heb ik ervaring gekregen met hoe mensen reageren. Het is misschien semi-lullig, omdat ik ze heb gebruikt om mezelf te ontwikkelen, maar uiteindelijk wil je toch ergens werken waar je het misschien wel veertig jaar kunt uithouden.”
Wat ontdekte je in de gesprekken?
,,Je moet echt goed onderbouwen waarom je een bepaald bedrag wil verdienen. En dan is het niet overtuigen, maar informeren. Ik heb ze mijn struggle laten voelen. Ik heb verteld dat ik nog bij mijn moeder woon en graag een koophuis wil. En ook dat ik doorga met solliciteren als ze het niet kunnen geven.’’
,,Ik wist dat mijn kwaliteiten goed zaten. Ik had als een van de weinigen werkervaring in de ICT en ook ervaring met leidinggeven door mijn bijbaan. Ik ben communicatief ook goed vaardig. Dat is iets onderscheidends in de ICT-wereld. De techneuten kunnen zich weer vastbijten in een probleem, doordat ze de concentratie en interesse daarvoor hebben. Met concentreren heb ik vaak moeite. Dat heb ik ook aangegeven in het gesprek. Ik denk dat eerlijk zijn belangrijk is. De waarheid spreekt.”
Ik ben communicatief ook goed vaardig. Dat is iets onderscheidends in de ICT-wereld
Weet je wat je collega’s verdienen?
,,Zeker. Ik kan het opzoeken. Zij zitten er al een aantal jaar, dus de meesten verdienen wel 1000 euro meer dan ik. Het is heel transparant. Wel heb ik van ze gehoord dat het niet gebruikelijk is om vanuit de schoolbanken gelijk in een hogere trap in te stromen.”
Hoe zie je je toekomst?
,,Voorlopig wil ik blijven. Ik ben me nu aan het inschrijven voor een nieuwbouwwoning. Ik heb de ambitie om leidinggevende te worden. Ik houd mijn bijbaan aan totdat ik uitgeleerd ben of ik ga ermee stoppen zodra ik bij mijn andere werkgever leidinggevende ben. Ik wil ook graag ondernemen. Wat dat moet zijn? Dat maakt me echt niet uit. Consultancy, webshops of iets met veel menselijk contact. Ik sluit niks uit. Ik heb ook nog niet m’n pijlen op iets specifieks gericht. Ik heb genoeg tijd straks.”
Verdient Cem genoeg?
Leeftijd: 25
Aantal jaar werkervaring: 2
Aantal werkzame uren per week: 40
Opleiding: hbo
Branche: ICT
Aantal werknemers: 5000+
Vestigingsland hoofdkantoor: NL
Volgens de Salariswijzer is het gemiddelde salaris voor zijn functie 3612 euro bruto. ,,Daar zit ik 1000 euro bruto boven, ondanks dat ik een starter ben, maar of ik blij ben met dit salaris? Misschien zijn die mensen die minder verdienen wel een stuk gelukkiger. Al ben ik wel heel gelukkig hoor. Dus ik ben blij met wat ik verdien.”
Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje!
.
Wil jij een hoger salaris? Zo regel je dat:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Diana's verfwinkel is ineens wereldberoemd: ‘Klanten rijden soms 3 uur voor ons om’
Diana van Surksum (49) beleeft een ware digitale stormloop op haar verf- en restylewinkel MaisonMansion in Nunspeet. Zes jaar geleden begon ze met helemaal niets. Nu noemt Facebook haar ‘wereldberoemd’. Haar video's over klusprojecten zijn razend populair en bereiken tot wel 300.000 mensen. -
Imagoschade op de werkvloer: schuld bekennen of niet?
Na een leugen over de formatie heeft de reputatie van premier Rutte een flinke deuk opgelopen. Soortgelijke incidenten doen zich natuurlijk ook op het werk voor; iemand maakt een fout (klein of groot), liegt daarover en het komt uit. Hoe gaan we om met blunders, en moet je eigenlijk schuld bekennen? Experts vertellen. -
2 ton uitbetaald
Bouwbedrijf en manager (64) volledig overhoop na coronaruzie, rechter maakt gehakt van bedrijf
Door het onvoldoende naleven van de coronarichtlijnen moet een bouwbedrijf in Flevoland diep in de buidel tasten. Een ervaren werknemer met een prominente functie krijgt ruim 200.000 euro aan salaris, pensioenschade en ontslagvergoedingen uitbetaald, nadat een slepend arbeidsconflict over de omgang met het coronavirus voor de rechter kwam. -
Salaris
‘Het zou een beetje raar zijn als ik met dit salaris niet tevreden was’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Leo (30) werkt als Chief Revenue Officer voor een softwarebedrijf. -
werken met een beperking
Leidinggevende Rob (56) heeft de spierziekte FSHD: ‘Collega’s zijn eraan gewend dat ik soms omval’
Een groot aantal Nederlanders met een lichamelijke beperking zit werkloos thuis. Terwijl ze wel graag aan het werk zouden willen. Maar hoe vind je een baan als je slechthorend, chronisch ziek bent of in een rolstoel zit? Veel werkgevers lijken ervoor terug te deinzen. In deze serie vertellen werkenden met een arbeidsbeperking over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Vandaag: Rob de Bruin (56).
-
Toch samen tijdens de lockdown: zo spreek je online af in virtual reality
Nu de lockdown zich nog langer uit lijkt te strekken, beginnen we de sociale uitjes steeds erger te missen. Een uitgelezen moment om in virtual reality te duiken, want met een vr-bril kun je elkaar toch ontmoeten, zonder risico op een coronabesmetting. -
PREMIUMKoken & eten
Jij wilt afvallen, maar je partner eet de hele tijd chips? Diëtiste geeft haar negen beste tips
Hoe moeilijk is gezond proberen te eten, als je partner niet meedoet? Voor veel mensen herkenbaar. De ene probeert gezond te eten, terwijl de ander ongezonde kost verorbert. Of de ene houdt van vlees en de ander wil plantaardig. Het kan frustraties opleveren, weet diëtiste Sanne Mouha. -
Salaris
‘Je krijgt in de beveiligingswereld veel geld, maar je moet ook presteren’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Andreas (35) werkt fulltime als security manager en hij is verantwoordelijk voor de fysieke beveiliging van datacenters in binnen- en buitenland.