Chantal (26) verdient met beleggingen en bitcoins maandelijks 1000 tot 1500 extra
SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Chantal (26) werkt 32 uur per week als klantcontactmedewerker bij een verzekeringsmaatschappij.
Delen per e-mail
Wat verdien je?
,,Ik verdien 2250 euro bruto. Netto hou ik hier 1870 euro van over. Tot op heden kreeg ik 130 euro reiskostenvergoeding, maar vanwege het thuiswerken wordt hiermee gestopt. Als je wel moet reizen dan krijg ik daar 19 cent per kilometer voor. Met een maximum van 40 kilometer enkele reis. Fulltimers krijgen nu een thuiswerkvergoeding van 30 euro per maand. Voor parttimers wordt dit bedrag naar rato uitgekeerd.”
Blij mee?
,,Ja, zeker. Toen ik bij mijn huidige werkgever ging werken kwam ik daar terecht via een uitzendbureau. Toen ging ik iets minder verdienen dan bij mijn vorige werkgever. Na een jaar ben ik overgegaan op een interne functie en ben ik zo’n 600 euro meer gaan verdienen. Ik verdiende bij het uitzendbureau 1260 euro netto per vier weken. Ik gaf een vast contract op voor een detacheringsovereenkomst. Het was een gok die goed is uitgepakt.”
Ik gaf een vast contract op voor een detacheringsovereenkomst. Het was een gok die goed is uitgepakt
Hoe heb je dat gedaan?
,,Ik wist wat mijn waarde was voor het team en toen durfde ik een bedrag te noemen wat ik wilde verdienen. Het voorstel was direct akkoord. Via het detacheringsbureau heb ik goed kunnen bepalen wat ik waard ben. In eerste instantie heb ik ingeleverd, maar ik heb dat dubbel en dwars terugverdiend.”
Wat zijn je secundaire arbeidsvoorwaarden?
,,De werkgever biedt de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Afgelopen jaar heb ik twee diploma’s behaald en ik ben van plan om een nieuwe opleiding te starten. Ook kun je een elektrische auto gebruiken als je naar een afspraak gaat en je kunt een elektrische fiets krijgen, maar daar maak ik geen gebruik van.”
Tekst gaat verder onder tool.
Weet je wat je collega’s verdienen?
,,Door de schaalverdeling kun je een inschatting maken, van een enkeling weet ik wat ze verdienen. Daar praten we niet openlijk over. Ik begrijp wel dat andere collega’s daar geen behoefte aan hebben. Geld is voor veel mensen een ongemakkelijk onderwerp om over te praten.”
Zou je het willen weten?
,,Van mij mogen mensen weten wat ik verdien. Ik vind dat niet erg, maar ik hoef mezelf niet te vergelijken. Ik denk altijd dat je van je eigen kracht en kennis uit moet gaan.”
Verdien je meer of minder dan je partner?
,,Minder. Maar met mijn beleggingen - vooral groene - en bitcoins erbij meer. Daarmee verdien ik maandelijks tussen de 1000 en 1500 euro. Ik deel er posts over op mijn instagrampagina ‘The real Dutch cheapskate’ in de hoop anderen te inspireren ook net als ik te leven volgens de doelstellingen van de FIRE-methode.”
FIRE, wat is dat?
,,Het is een afkorting die staat voor Financial Independence Retire Early (‘financieel onafhankelijk, vroeg met pensioen’, red). Daar ben ik ongeveer een jaar of vijf mee bezig. Als ik wil zou ik over tien jaar kunnen stoppen met werken. Maar ik heb hier zoveel doorgroeimogelijkheden dat ik wel wil blijven doorwerken.”
Als ik wil zou ik over tien jaar kunnen stoppen met werken
Wat heeft deze methode jou gebracht?
,,Toen ik laatst op de website van de overheid een berekening maakte voor mijn pensioen, kwam ik erachter dat ik tot mijn 70e jaar moet werken. Dat spreekt mij totaal niet aan. Dat is de grootste motivaties waarom ik aan FIRE doe. Ik wil financieel vrij zijn en mijn eigen keuzes kunnen maken.’’
,,Mijn vader zei altijd: als ik de loterij win, ga ik een huis in Italië kopen. Ik en mijn man willen dat ook. Maar de kans is groter dat je op klaarlichte dag door bliksem getroffen wordt dan de loterij wint. Daarom besloten we te sparen. Met de beleggingen en bitcoins ging ik echt verdienen, en daarom zijn we begonnen met versneld aflossen. Over twee jaar is onze woning afbetaald. Ook leven we zuinig en kijken naar de aanbiedingen bij de supermarkt, wisselen van energieleverancier… Dat moet je wel boeien en je moet het ook kunnen volhouden. Wat wij doen zien anderen als extreem, maar voor ons voelt het niet alsof we iets moeten laten.”
Verdient Chantal genoeg?
Leeftijd: 26
Aantal jaar werkervaring: 8
Aantal werkzame uren per week: 32
Opleiding: mbo
Functie: administratief medewerker
Branche: verzekeringswezen
Aantal werknemers: 4000
Vestigingsland hoofdkantoor: Nederland
Volgens de Salariswijzer is het gemiddelde salaris voor haar functie en aantal werkuren 1884 euro bruto. ,,Netjes.”
*Noot van de redactie: de uitkomsten van de Salariswijzer zijn gebaseerd op dit specifieke individuele geval en zijn accuraat op het moment van publicatie.
Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje!
.
Wil jij een hoger salaris? Zo regel je dat:
Bekijk de video’s van AD Werkt in onderstaande playlist:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo maak je in de eerste sollicitatieronde al indruk
Solliciteren tijdens een pandemie is lastig. Veel branches liggen stil en het aantal vacatures loopt terug. Daarom geven we je samen met Intermediair wekelijks tips om ook tijdens de coronacrisis het beste uit je sollicitaties te halen. Deze week: hoe val je op, nog vóórdat het aankomt op assessments en sollicitatiegesprekken? -
Bijna 40 procent van de Nederlanders heeft een bullshitbaan (vinden ze zelf)
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: bullshitbaan. -
Salaris
Matthijs: ‘Met een beetje bluffen kom je aardig ver, heb ik gemerkt’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Financieel analist Matthijs (30) werkt voor een bank en zit in het team tegen witwassen en fraude. Hij werkt tussen de 36 en 40 uur per week. -
Help het mkb herstellen, zegt ONL-voorzitter: ‘Ze eten nu hun pensioenpotje op’
Hans Biesheuvel, voorzitter van ondernemersorganisatie ONL, vindt dat er meer oog moet zijn voor problemen in het mkb. ,,Zorg dat bedrijven straks kunnen rekenen op coulance bij het wegwerken van schulden.’’ -
PREMIUM2
Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
-
PREMIUMVerkiezingen
Is nieuw asfalt nog nodig nu thuiswerken de norm is? Partijen zijn verdeeld
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen geven politieke partijen in acht afleveringen hun standpunten op het gebied van onder meer wonen, werken, vergroening, asfalt en de nexit. Vandaag aflevering 6: Hebben we al dat asfalt nog wel nodig nu miljoenen mensen thuiswerken? Aan het woord Gijs van Dijk (PvdA) en Joost Eerdmans (JA21). -
PREMIUMKoken & eten
In deze chocoladefabriek in Brabant kun je je eigen pak hagelslag maken
Het heeft de sfeer van Sjakie in de Chocoladefabriek, maar het is levensecht. In een nieuwe chocoladefabriek in het Brabantse Veghel die nu in de maak is, maak je je eigen chocoladereep, in je eigen favoriete smaak, met je zelf ontworpen wikkel erom. In de fabriek werken alleen maar jonge mensen. -
Salaris
Iris: ‘Ik heb 1500 euro meer gevraagd dan ik daarvoor verdiende’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Iris (35) werkt 31 uur in de week als businessanalist. Zij is de schakel tussen de klant en het projectteam dat de software voor de klant maakt. Daarnaast werkt ze 20 uur per week aan haar blog Onebrokegirl.nl, over geldzaken.