Volledig scherm
Albert van Ruitenburg (57): ,,Ik verdien veel, maar werk er ook hard voor." © Thijmen Geluk

'Een van mijn vorige werkgevers heeft mijn studieschuld overgenomen'

SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Albert van Ruitenburg (57), senior accountmanager bij de Rijksoverheid. 

Hij is contactpersoon voor gemeenten, provincies en waterschappen. In de huidige baan doet hij dat drie jaar. Daarvoor wekte hij 18 jaar in een commerciële functie.

Wat verdien je?
,,Bruto 5919,51 euro.”

Wat zijn je secundaire arbeidsvoorwaarden?
,,Ik krijg een dertiende maand en ik krijg korting op mijn sportabonnement. In plaats van 100 euro betaal ik 42 euro. Ik werk één dag in de week thuis en voor het thuisverbruik van water, elektra, koffie en thee krijg ik 17,50 euro per maand. Ik heb een laptop en mobiele telefoon van mijn werk en ik heb een OV-kaart voor de eerste klas die ik onbeperkt kan gebruiken. Ik had ook een auto kunnen krijgen, maar ik vind het fijn om onderweg te kunnen werken.”

Blij mee?
,,Heel erg blij. Het is een riant salaris. Ik heb ook in de commerciële wereld gewerkt, maar ook dan is dit heel goed.”

Mis je de bonussen niet?
,,Je kunt bij ons ook in aanmerking komen voor bewust belonen. Dan kijken ze naar je prestaties en als je boven verwachting hebt gepresteerd dan kun je hier 1000 tot 2000 euro extra mee verdienen. Ik vraag aan het begin van het jaar altijd om targets, maar daar doen ze niet aan. Je weet dus niet of je in aanmerking komt. Dat is het verschil met de commerciële wereld. Het is niet inzichtelijk en subjectief. Mijn directeur heeft het wel aardig opgelost. Iedereen van de afdeling kreeg een individuele beloning van 250 euro. Wanneer er maar drie of vier mensen van de afdeling een bonus ontvangen, krijg je toch scheve gezichten.”

Heb je ooit met succes over je salaris onderhandeld?
,,Toen ik bij overheid kwam werken wist ik dat er aan mijn salaris niet zoveel te onderhandelen viel, dus ben ik gaan onderhandelen over de secundaire voorwaarden. Zo wilde ik graag een eersteklas OV-kaart die ik onbeperkt kan gebruiken. Bij een van mijn vorige werkgevers hiervoor heb ik onderhandeld dat ze mijn studieschuld van 40.000 gulden overnamen. Hoe ik dat geregeld heb? Gewoon brutaal zijn.”

Weet je wat je collega's verdienen?
,,De schalen zijn inzichtelijk. Ik weet het niet precies, maar kan het wel inschatten. Als je eenmaal ingeschaald wordt, dan kom je er ook nooit meer uit. Ik ben een paar keer gewisseld van baan. De ene was met meer verantwoordelijkheden die bij het salaris paste, de andere met minder. Dat zie ik ook om me heen. Dat is een beetje scheef. Mijn manager klaagt ook dat ik meer verdien dan hij. Hier wordt nu wel aan gewerkt om hem een hogere salarisschaal te geven.”

Krijg je commentaar van je omgeving op je salaris?
,,Zeker. Ambtenaren hebben het stigma dat ze laat beginnen en vroeg naar huis gaan. Maar als ik kijk naar mijn werkzaamheden afgelopen jaar, dan is dat natuurlijk wel met grenzen, maar ik kijk niet op de klok en zet me naast het werk ook in. Ik geef workshops, ben spelleider en zit in een bestuur. Ik raad jongere collega’s dat ook altijd aan om te doen. Ontwikkel je zelf, steek je nek uit en zet jezelf op de kaart. Het verruimt je mogelijkheden. Ik verdien veel, maar werk er ook hard voor.”

Verdient Albert genoeg? 
Leeftijd: 57 jaar
Opleidingsniveau: WO
Functie: Communicatie adviseur
Branche: Rijksoverheid
Werkervaring: 25 jaar

Volgens het Salariskompas is het gemiddelde salaris voor Albert’s functie 5461 euro bruto voor fulltime. ,,Ik wist van te voren al dat ik er boven zou zitten. En ik heb een contract van 36 uur. Om de week werk ik de ene week drie dagen negen uur en de andere week vier dagen negen uur. Wat ik al zei: ik ben heel blij met m’n salaris.”

Check het zelf met het Intermediair Salariskompas 

Vraag jij je af of je wel genoeg verdient? Of hoeveel je bij een nieuwe functie kunt vragen? Vul het Intermediair Salariskompas in en je weet het!

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje

Wat is het Salariskompas? 7 Vragen & antwoorden

1. Op basis van hoeveel uur werken in de week is het salaris gebaseerd?
Het salaris is gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

2. Is het berekende salaris inclusief of exclusief vakantiegeld?
Het getoonde maandsalaris is exclusief vakantiegeld.

3. Is het berekende brutosalaris inclusief of exclusief commissies en/of bonussen?
Het voorspelde brutosalaris is exclusief variabele componenten zoals commissies, bonussen enzovoort.

4. Is het berekende brutosalaris inclusief een 13e maand?
Nee, het voorspelde brutosalaris is een 'normaal' maandsalaris zonder verrekening van een 13de of 14de maand.

5. Ik werk voor een multinational met wereldwijd 10.000 werknemers. Het Nederlandse team bestaat echter uit 50 werknemers. Wat kies ik bij bedrijfsgrootte?
De grootte van de organisatie is beperkt tot het aantal collega’s in Nederland.

6. Wat betekent budgetbevoegdheid?
Dit is het maximale bedrag dat je kunt besteden voor professionele doeleinden en waarvoor je geen toestemming nodig hebt van een manager.

7. Hoe vaak wordt de informatie die als basis dient voor het Intermediair Salariskompas bijgewerkt?
Salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn geen statische gegevens, maar evolueren constant. Voor deze editie van het Salariskompas werken we met de cijfers die we verzamelden in juni 2017.

Wil je een hoger salaris? Bekijk de tips in de video hieronder:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief