Volledig scherm
Marieke: ,,Ik kijk wel eens om me heen, maar ik merk ook wel dat het een gouden kooi is. Het houdt me ook in de greep." © Thijmen Geluk

'Ik heb makkelijk praten, want ik verdien gewoon goed'

SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Marieke (45). Ze is senior consultant bij een uitzendorganisatie. 

Deze functie vervult ze nu vier jaar. Hiervoor was ze rayonmanager. In totaal werkt ze 19 jaar voor de organisatie.

Wat verdien je?
,,5250 bruto.”

Wat zijn je secundaire arbeidsvoorwaarden?
,,Ik heb 25 vakantiedagen en 8 procent vakantietoeslag. Bij ons krijg je geen vakantiegeld, maar een benefit-budget. Normaal krijg je in mei je vakantiegeld gestort, maar bij ons kun je het op elk moment wanneer je wil opnemen. Sommige mensen willen elke maand wat extra, anderen kiezen ervoor om in december er gebruik van te maken. Als je het niet opmaakt, dan wordt het aan het einde van het jaar gestort." 

,,Ik heb een auto, telefoon en laptop van de zaak. Ook hebben we een bruto-netto-regeling. Een keer per jaar mag je 600 euro indienen van bijvoorbeeld je sportabonnement, sportkleding, maar ook telefoon of laptop en dan krijg je daar 300 euro van terug. Qua pensioen weet ik het niet zo goed. Ik heb me er niet in verdiept. Ook hebben we een bonusregeling. Dat ligt er aan of de landelijke targets zijn gehaald. Ik heb weleens een half maandsalaris gehad en ook wel eens een hele extra maand. Ik reken er nooit op, dus voor mij is het altijd een cadeautje." 

,,Wat ik bijna vergeet: we hebben een aandelenregeling. Ik stort maandelijks 200 euro in de aandelenportefeuille. Ik heb er nog niet veel aan verdiend, maar ook geen verlies gemaakt. Toen we gingen verbouwen heb ik wat opgenomen.”

Blij mee?
,,Zeer blij mee. Ik vind het een goede beloning voor wat ik doe en ik heb er een fijn leven van. Ik heb ook niet de behoefte om heel erg te groeien in salaris, maar ik heb wel ambitie. En daar komt ook een hoger salaris bij kijken. En ik heb ook makkelijk praten, want ik verdien gewoon goed. Ik heb daar ook wat voor gedaan. Extra stappen, scholing. Je krijgt het niet cadeau.”

Heb je ooit met succes over je salaris onderhandeld?
,,Nee, want we werken met schalen. Bij ons stap je vrij laag in, totdat je hoger in de boom komt en echt wat gaat verdienen. Zelf ben ik de laatste vijf jaar ook echt pas meer gaan verdienen.”

Quote

Mijn nieuwe directeur zegt: ik ken je nog niet, ik wil eerst zien hoe je werkt voordat je een schaal hoger gaat.

Heb je zelf ooit geprobeerd om te onderhandelen?
,,Onlangs. Ik wil naar een volgende schaal, mijn vorige directeur, die nu ziek is, had het toegezegd. Maar mijn nieuwe directeur zegt: ik ken je nog niet, ik wil eerst zien hoe je werkt. Dat is wel een conflict ja.”

Kun je binnen een schaal stappen maken?
,,Dat kan, maar dat heeft met je beoordeling te maken. En deze zijn dit jaar afgeschaft. De directeur of manager van de vestiging krijgt nu een budget en mag dat naar eigen inzicht verdelen. Ik ben het eens met de afschaffing van de beoordelingen. Dat is vaak eenrichtingsverkeer. Maar ik ben nu wel benieuwd of de prestaties in het noorden van het land hetzelfde gekwalificeerd wordt als in het zuiden. En of dat gaat schuren. We zullen het zien.”

Je werkt nu 19 jaar bij deze organisatie. Kijk je weleens om je heen?
,,Ik kijk wel eens om me heen, maar ik merk ook wel dat het een gouden kooi is. Het houdt me ook in de greep. Laatst zag ik een vacature bij de universiteit als studieadviseur. Het salaris was maximaal 4000 euro. Toen dacht ik; poeh, dat is toch 1200 minder. Dus heb ik het niet gedaan. Het maakt me minder beweeglijk. Maar aan de andere kant, ik heb het ook naar m’n zin.”

Verdient Marieke genoeg? 

Leeftijd: 45 jaar
Opleidingsniveau: WO
Functie: HR-adviseur
Branche: Uitzend / Werving en selectie / Human Resources
Werkervaring: 21 jaar

Volgens het Salariskompas is het gemiddelde salaris voor Marieke’s functie bruto 4.885 euro voor fulltime voor vrouwen. Voor mannen is dat 5.125 euro. ,,Ik ben er dubbel in. Vrouwen hebben daar eigen regie in. Als iemand drie dagen werkt en dan is het ook lastig om hogerop te komen. Het zit eerder in de cultuur. Ik heb zelf twee kinderen en werk fulltime. Ik krijg daar wel scheve gezichten van andere vrouwen van.”

Check het zelf op: www.intermediair.nl/salariskompas

Vraag jij je af of je wel genoeg verdient? Of hoeveel je bij een nieuwe functie kunt vragen? Vul het Intermediair Salariskompas in en je weet het!

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje

Wat is het Salariskompas? 7 Vragen & antwoorden

1. Op basis van hoeveel uur werken in de week is het salaris gebaseerd?
Het salaris is gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

2. Is het berekende salaris inclusief of exclusief vakantiegeld?
Het getoonde maandsalaris is exclusief vakantiegeld.

3. Is het berekende brutosalaris inclusief of exclusief commissies en/of bonussen?
Het voorspelde brutosalaris is exclusief variabele componenten zoals commissies, bonussen enzovoort.

4. Is het berekende brutosalaris inclusief een 13e maand?
Nee, het voorspelde brutosalaris is een 'normaal' maandsalaris zonder verrekening van een 13de of 14de maand.

5. Ik werk voor een multinational met wereldwijd 10.000 werknemers. Het Nederlandse team bestaat echter uit 50 werknemers. Wat kies ik bij bedrijfsgrootte?
De grootte van de organisatie is beperkt tot het aantal collega’s in Nederland.

6. Wat betekent budgetbevoegdheid?
Dit is het maximale bedrag dat je kunt besteden voor professionele doeleinden en waarvoor je geen toestemming nodig hebt van een manager.

7. Hoe vaak wordt de informatie die als basis dient voor het Intermediair Salariskompas bijgewerkt?
Salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn geen statische gegevens, maar evolueren constant. Voor deze editie van het Salariskompas werken we met de cijfers die we verzamelden in juni 2017.

Wil je een hoger salaris? Bekijk de tips in de video hieronder:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief