Volledig scherm
Erica Pasveer (44): ,,Sommige collega’s planden meer patiënten op een dag om meer te verdienen. Zelf deed ik dat niet.” © Thijmen Geluk

‘Ik heb nooit onderhandeld over mijn salaris. Ik weet ook niet waarom’

SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Erica Pasveer (44), ze is (kinder)bekkenfysiotherapeut en werkt vanaf januari in een regionaal ziekenhuis. 

Hiervoor werkte ze bij een particuliere praktijk. In 2005 studeerde ze af als fysiotherapeut. In 2012 heeft ze haar masterdiploma bekkenfysiotherapie behaald en een jaar later de specialisatie kinderbekkenfysiotherpie.

Wat verdien je?

,,1232 euro bruto per maand voor 12 uur in de week. En ik krijg een een vaste eindejaarsuitkering. Bij mij is dat 1231,72 euro.”

Blij mee?

,,Ja, op zich wel prima. Wat op zich jammer is in ziekenhuizenland, is dat je per dienstjaar wordt ingeschaald en het maakt niet uit of je een extra master hebt. Omdat je ingedeeld wordt in schalen kun je niet onderhandelen.”

Hoe ging dat bij je baan hiervoor?

,,Toen ik net begon werkte ik bij een praktijk waarbij ik 60 procent van de omzet kreeg van de patiënten die ik behandelde. Zorgverzekeraars betalen voor specialistische fysiotherapie zo’n 40 tot 45 euro uit voor drie kwartier. Maar meestal zie je een patiënt maar 20 minuten. Het idee is dat je met de overige tijd de administratie kan verwerken. Sommige collega’s planden meer patiënten op een dag om meer te verdienen. Zelf deed ik dat niet. Ik wilde niet ‘s avonds met een berg administratie zitten. Op een gegeven moment zijn we overgegaan op een vast maandsalaris, in plaats van het delen in de omzet. Ook kreeg ik toen een loonsverhoging. Daar was ik heel tevreden mee. Het geeft meer zekerheid.”

Heb je ooit met succes over je salaris onderhandeld?

,,Nee, gek is dat. Ik weet ook niet waarom. Toen ik drie jaar bij de praktijk werkte kreeg ik 2,5 procent erbij. En mijn masteropleiding werd vergoed. Ik vond dat heel coulant. Ik denk dat ik daarom niet heb gevraagd om meer. Ik ben niet alleen de opleiding gaan doen om meer te verdienen, maar ook omdat ik het een hele interessante doelgroep vind.”

Verdien je meer of minder nu je in het ziekenhuis werkt?

,,Ik dacht eerst dat ik minder verdiende, maar als ik zo op m’n loonstrookje kijk en zie dat mijn pensioen al wordt ingehouden, geloof ik dat ik uiteindelijk meer verdien. Ik had het heel erg naar mijn zin bij de praktijk waar ik tot voor kort zo’n tien jaar werkte, maar ik ben blij dat ik deze stap heb gemaakt omdat het werk inhoudelijker is. De administratieplicht lijkt ook lichter omdat we secretaresses hebben die helpen met afspraken maken en declaraties.”

Weet je wat je collega’s verdienen?

,,Als ik weet hoe lang ze in dienst zijn kan ik het zo opzoeken, maar het interesseert me niet zoveel. Als ik het gevoel zou hebben dat het niet helemaal eerlijk eraan toe ging en er met twee maten gemeten zou worden, zou ik doen, maar dat is zeker niet het geval. Wel zijn we nu in gesprek met de directie. Ze willen de kosten en de tijd van onze nascholing maar voor 75 procent vergoeden in plaats van volledig. En dat is gek, want als ik de scholing niet doe, dan haal ik onvoldoende accreditatiepunten en mag ik mijn vak niet uitoefenen. Een uitkomst van de discussie is er nog niet. Dat is het nadeel van werken voor een een groot orgaan, besluiten nemen gaat allemaal net wat langzamer.”

Verdient Erica genoeg? 

Leeftijd: 44 jaar
Opleidingsniveau: HBO
Functie: Paramedicus
Branche: Gezondheidszorg / Welzijn
Werkervaring: 13 jaar

Volgens het Salariskompas is het gemiddelde salaris voor Erica’s functie 3.150 bruto voor fulltime. ,,Als ik fulltime zou werken dan zou ik 3697 verdienen. Ik had wel het idee dat het meer was, maar dit verschil is hoger dan ik dacht. Wat ik natuurlijk helemaal niet erg vind!”

Check het zelf op: www.intermediair.nl/salariskompas

Vraag jij je af of je wel genoeg verdient? Of hoeveel je bij een nieuwe functie kunt vragen? Vul het Intermediair Salariskompas in en je weet het!

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje! 

Wat is het Salariskompas? 7 Vragen & antwoorden

1. Op basis van hoeveel uur werken in de week is het salaris gebaseerd?
Het salaris is gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

2. Is het berekende salaris inclusief of exclusief vakantiegeld?
Het getoonde maandsalaris is exclusief vakantiegeld.

3. Is het berekende brutosalaris inclusief of exclusief commissies en/of bonussen?
Het voorspelde brutosalaris is exclusief variabele componenten zoals commissies, bonussen enzovoort.

4. Is het berekende brutosalaris inclusief een 13e maand?
Nee, het voorspelde brutosalaris is een 'normaal' maandsalaris zonder verrekening van een 13de of 14de maand.

5. Ik werk voor een multinational met wereldwijd 10.000 werknemers. Het Nederlandse team bestaat echter uit 50 werknemers. Wat kies ik bij bedrijfsgrootte?
De grootte van de organisatie is beperkt tot het aantal collega’s in Nederland.

6. Wat betekent budgetbevoegdheid?
Dit is het maximale bedrag dat je kunt besteden voor professionele doeleinden en waarvoor je geen toestemming nodig hebt van een manager.

7. Hoe vaak wordt de informatie die als basis dient voor het Intermediair Salariskompas bijgewerkt?
Salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn geen statische gegevens, maar evolueren constant. Voor deze editie van het Salariskompas werken we met de cijfers die we verzamelden in juni 2017.

Wil je een hoger salaris? Bekijk de tips in de video hieronder:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief