Volledig scherm
André van der Beek (44): ,,Soms krijgen we een team-beloning. Dat is dan een eenmalig bedrag van 50 euro. Leuk, maar je wordt er niet rijk van. Het gaat ook meer om de waardering die het uitspreekt.’’ © Thijmen Geluk

‘Liever mijn kinderen van school kunnen halen dan een spectaculaire carrière’

SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: André van der Beek (44), adviseur bedrijfsvoering bij een kleine gemeente in Gelderland. 

André doet dit werk nu zo’n negen jaar. Hij studeerde af als piloot, maar daar was op dat moment geen werk in te vinden. Met vakgerichte opleidingen en cursussen is hij hier terecht gekomen.

Wat verdien je?
,,Ongeveer 4500 per maand. Precies weet ik het niet. Ik kijk er niet zo vaak naar. Er komt elke maand genoeg binnen.”

Blij mee?
,,Ja hoor. Ik heb een goede balans tussen werk en privé. Voor mij is het belangrijker om mijn kinderen uit school te kunnen halen, dan een spectaculair carrière te hebben waarbij ik 30.000 euro meer kan opstrijken.”

Wat zijn je secundaire arbeidsvoorwaarden?
,,We kunnen vrij ons werk indelen. Ik kan zelf beslissen of ik een uur later begin of niks doe vandaag. Als het werk uiteindelijk maar af is. Ik krijg 144 uur vakantie, het wettelijk minimum. En iets van 14 uur erbij voor dagen zoals Kerst. We hebben een keuzebudget waarmee je vrije uren kunt bijkopen. Je kunt maximaal dezelfde hoeveelheid uren bijkopen als je vakantie-uren, en dat doe ik ook. Dat kost mij wat ik verdien per uur, ik weet niet precies hoeveel dat is. Ook heb ik ouderschapsverlof van drie uur in de week. Zodoende ben ik één dag in de week vrij om voor de kinderen te zorgen. Heel prettig.”

Reiskostenvergoeding?
,,We krijgen niet direct reiskostenvergoeding, maar tot en met 19 cent per kilometer is de kilometervergoeding fiscaal onbelast. Dat bedrag krijg je dus netto terug.”

Heb je ooit met succes over je salaris onderhandeld?
,,Ik werk bij de overheid, dus veel onderhandeling zit er niet in. Toen ik werd gevraagd om naast m’n standaardfunctie iets erbij te doen heb ik gezegd: dat is prima, maar dan wil ik wel wat extra verdienen. Ik heb een periodiek erbij gekregen, dat zijn een paar tientjes in de maand.”

Jammer dat er weinig onderhandelingsruimte is?
,,In het verleden vond ik het wel jammer. Maar als je veel verdient ben je ook altijd weg. Dat heeft ook een prijs. Soms krijgen we een team-beloning. Dat is dan een eenmalig bedrag van 50 euro. Leuk, maar je wordt er niet rijk van. Het gaat ook meer om de waardering die het uitspreekt. Ik ben echt tevreden.”

Weet je wat je collega’s verdienen?
,,Ja hoor, ik zit op een afdeling waar het precies inzichtelijk is.”

Verdien je meer of minder dan je partner?
,,Meer.”

Wat vindt zij daarvan?
,,Het is zoals het is. Er zit ook niet heel veel verschil tussen. Ze werkt wat minder uren in de week.”

Verdient André genoeg?
Leeftijd: 44 jaar
Opleidingsniveau: HBO
Functie: Controller
Branche: Gemeentelijke overheid
Werkervaring: 16 jaar

Volgens het Salariskompas is het gemiddelde salaris voor André’s functie 5.195 euro bruto voor fulltime. ,,Dat lijkt me stug. Ik kan het me niet goed voorstellen. Niet in gemeenteland. Het zou kunnen dat bij grotere gemeenten - meer dan 100.000 inwoners - dat inderdaad de beloning is. Maar als gemiddelde komt het mij nog steeds hoog voor.”

Check het zelf op: www.intermediair.nl/salariskompas

Vraag jij je af of je wel genoeg verdient? Of hoeveel je bij een nieuwe functie kunt vragen? Vul het Intermediair Salariskompas in en je weet het!

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje

Wat is het Salariskompas? 7 Vragen & antwoorden

1. Op basis van hoeveel uur werken in de week is het salaris gebaseerd?
Het salaris is gebaseerd op een werkweek van 40 uur.

2. Is het berekende salaris inclusief of exclusief vakantiegeld?
Het getoonde maandsalaris is exclusief vakantiegeld.

3. Is het berekende brutosalaris inclusief of exclusief commissies en/of bonussen?
Het voorspelde brutosalaris is exclusief variabele componenten zoals commissies, bonussen enzovoort.

4. Is het berekende brutosalaris inclusief een 13e maand?
Nee, het voorspelde brutosalaris is een 'normaal' maandsalaris zonder verrekening van een 13de of 14de maand.

5. Ik werk voor een multinational met wereldwijd 10.000 werknemers. Het Nederlandse team bestaat echter uit 50 werknemers. Wat kies ik bij bedrijfsgrootte?
De grootte van de organisatie is beperkt tot het aantal collega’s in Nederland.

6. Wat betekent budgetbevoegdheid?
Dit is het maximale bedrag dat je kunt besteden voor professionele doeleinden en waarvoor je geen toestemming nodig hebt van een manager.

7. Hoe vaak wordt de informatie die als basis dient voor het Intermediair Salariskompas bijgewerkt?
Salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn geen statische gegevens, maar evolueren constant. Voor deze editie van het Salariskompas werken we met de cijfers die we verzamelden in juni 2017.

Wil je een hoger salaris? Bekijk dan de video hieronder: 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief