Saskia Noort.
Volledig scherm
PREMIUM
Saskia Noort. © Shutterstock


Waar angst is, is egoïsme. Eigen gezin eerst

Column Saskia NoortSaskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. Corona heeft de buurtwachtappgroep van de columniste helemaal overgenomen. Er wordt hulp aangeboden en nepnieuws gedeeld. Maar een grap maken blijkt al verboden.

In de buurtwachtappgroep begon de social distancing optimistisch. Er werd aangeboden boodschappen te doen en honden uit te laten voor mensen die niet meer naar buiten konden of wilden, en de ouderen reageerden dan weer met: wat lief, en wat een mooi initiatief, maar ik ben nog fit genoeg om het zelf te doen, dank jullie wel. Ik wist niet precies in welke groep ik zelf viel. 

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”