Volledig scherm
© ANP

250 tips in zaak Savannah

Het onderzoeksteam heeft tot dusver 250 tips gehad in de zaak Savannah. Dat meldt de politie vanmiddag. De concrete tips worden door de recherche onderzocht.

De politie deed vanmiddag passantenonderzoek op De Kronkels in Bunschoten, de plek waar Savannah Dekker is gevonden, en andere plaatsen die van belang zijn in het onderzoek. De politie wil een beeld krijgen van wat er precies met het 14-jarige meisje is gebeurd. Vandaag is het precies een week geleden dat Savannah verdween. Personen die zich op dezelfde dag en tijd (maar dan een week later) bevinden in dit gebied, zijn hier mogelijk vanuit hun routine precies een week eerder ook geweest.

Dinsdagavond verzocht de politie in Opsporing Verzocht om beelden van beveiligingscamera's in de omgeving van het industrieterrein, en van de Monseigneur van de Weteringstraat in Hoogland, waar haar fiets werd achtergelaten. Ook zoekt de politie getuigen die dat hebben gezien. 

De 16-jarige jongen uit Den Bosch die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Savannah uit Bunschoten blijft nog veertien dagen vastzitten. De rechter-commissaris vindt dat er op dit moment voldoende verdenking tegen de verdachte is om hem vast te houden.