Volledig scherm
Savannah Dekker.

Advocaat van Bosschenaar (16) doet aangifte van smaad in zaak Savannah

De advocaat van de Bosschenaar (16) die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Savannah Dekker (14) heeft dinsdagavond aangifte gedaan van smaad/laster. 

Het gaat om een Facebook-bericht met foto van de verdachte met de tekst 'Dit is de moordenaar van Savannah'.

Volgens de advocaat is de identiteit van de 'afzender' bij de politie bekend. Het  bericht met de foto is afgelopen weekend kort na het verschijnen verwijderd.

'Heftige ervaring'
De advocaat zegt dagelijks telefonisch contact te hebben met de Bosschenaar en hem sinds de aanhouding op 4 juni vrijwel dagelijks te hebben gezien. Het gaat 'naar omstandigheden redelijk met hem' ,,Hij is nooit eerder met politie en justitie in aanraking geweest. Het verblijf in detentie in volledige beperkingen is hoe dan ook een ontzettend heftige ervaring."

Zij vindt dat 'het publiek niet op voorhand op de stoel van de rechter moet gaan zitten'. ,,Ook mijn cliënt en zijn ouders hebben recht op bescherming en eerbiediging van hun persoonlijke levenssfeer, hoe gevoelig de zaak ook ligt. Het is een bijzonder complexe en delicate zaak.''

Zij zegt daar vanwege de opgelegde beperkingen nu niet nader op in te kunnen gaan.

  1. Studenten Avans Den Bosch: 'Hans, maak gewoon je studie af'

    Studenten Avans Den Bosch: 'Hans, maak gewoon je studie af'

    DEN BOSCH - Sommige kijkers van het populaire Heel Holland Bakt weten het wel. Hans moet stoppen met z'n studie bij de Avans in Den Bosch. Zonde van de tijd. Die kan hij beter in de keuken doorbrengen. Want taarten bakken? Dat kan Hans als geen ander. Toch denken zijn studiegenoten er heel anders over. Heel Holland Bakt kennen ze niet en Hans? 'Nooit van gehoord'. Maar advies hebben ze wel. Want dat bakken is allemaal leuk, de studie is belangrijker. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch