Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Bekladding wekt afschuw in Bunschoten

Vandalen hebben dit weekend veel opschudding veroorzaakt in het rouwende Bunschoten. Bij recreatieplas het Kleine Zeetje werd zaterdagavond een grote prullenbak beklad met hakenkruizen en de tekst 'Hier rust Savanna'.

Dezelfde tekst, de naam zonder 'h', stond ook op een muurtje vlak naast de prullenbak. Op het recreatieterrein, waar het zeker op mooie dagen vaak erg druk is, werden daarnaast drie dixi-toiletten omgegooid. Deze zijn door de gemeente Bunschoten direct weer overeind gezet. De bekladde prullenbak is op een dieplader gezet en weggevoerd.

De actie leidde tot een stortvloed aan reacties, ook op social media. ,,Ongelofelijk, degene die dit heeft gedaan moeten ze vijf jaar cel geven", aldus een Facebookgebruiker. De meeste anderen die zich over de kwestie uitlieten zouden de verantwoordelijken graag veel strengere straffen geven.

,,Dit moet gedaan zijn door iemand die absoluut geen gevoel in z'n donder heeft'', zo vat een twitteraar de daad samen.

Afgelopen woensdag nam het dorp afscheid van de 14-jarige Savannah Dekker, die in het pinksterweekeinde dood werd gevonden in een sloot op bedrijventerrein De Kronkels. De 16-jarige jongen uit Den Bosch die wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood, zit nog vast.

Deze krant schreef zaterdag dat de twee elkaar zouden kennen via Omegle, een omstreden videochatsite. De politie ging er tijdens de vermissing van Savannah nog van uit dat ze zich met de jongen ergens schuil zou houden. Ze vertrok de donderdag voor Pinksteren op de fiets vanaf huis.

De politie zegt te onderzoeken wie de bekladdingen en de vernieling bij de recreatieplas op zijn geweten heeft, maar verder nog geen uitspraken te kunnen doen.

In samenwerking met indebuurt Amersfoort