Volledig scherm
© ANP

Bunschoten neemt afscheid van Savannah

updateDe herdenkingsdienst van het omgebrachte meisje Savannah (14) uit Bunschoten is rond elf uur in alle rust begonnen in de Adventkerk.

Vrienden, familie, kennissen en dorpsgenoten togen in kleine groepjes op de fiets of te voet naar de kerk om het Savannah te herdenken. In tegenstelling tot de begrafenis van het vermoorde Hoevenlakense meisje Romy gisteren, waar mensen voornamelijk in het wit waren gekleed, dragen de betrokken Bunschoters vandaag veelal zwart.

Om dat zowel de herdenkingsdienst als de begrafenis is besloten kring plaatsvindt is het terrein rondom de kerk in een straal van 300 meter afgezet. Aan het verzoek van de familie tot 'gepaste afstand' is ruimschoots gehoor gegeven. Langs de weg zijn geen toeschouwers.

Rond half twee werden bij de kerk tientallen gekleurde ballonnen opgelaten en vertrok even later de stoet naar de laatste rustplaats voor Savannah.

Behalve in de Adventkerk is de afscheidsdienst ook te volgen in de kerk aan het Kostverloren. 

Gisteren vond in Hoevelaken de begrafenis plaats van het 14-jarige meisje Romy Nieuwburg. Duizenden plaatsgenoten stonden langs de route van de rouwstoet om haar de laatste eer te bewijzen.