Volledig scherm
© ANP

Familie Savannah: 'Gewoon de vlag uithangen na uitslag examens'

De vlag, die in grote delen in Bunschoten halfstok hangt vanwege de dood van Savannah Dekker, mag woensdag gewoon uit op de dag dat scholieren te horen krijgen of ze voor hun schoolexamens geslaagd zijn. Dat heeft de familie Dekker via de gemeente laten weten.

Volledig scherm
Op veel plekken in Bunschoten hangt de vlag halfstok. © ANP

Veel leerlingen van middelbare scholen krijgen overmorgen de langverwachte uitslag van hun schoolexamens te horen. In verband met het overlijden van Savannah Dekker zou in Bunschoten de schroom kunnen bestaan een vlag uit te hangen. Via de gemeente laat de familie Dekker weten dat mensen gewoon een vlag moeten uitsteken als ze dat willen.

Ook al wordt Savannah die dag begraven, men hoeft zich niet bezwaard te voelen. ,,Een bijzonder en nobel gebaar van de familie'', zegt woordvoerder Peter Koelewijn van de gemeente Bunschoten. ,,Ze wil de leerlingen die gelegenheid niet ontnemen, nadat ze er zo hard voor gewerkt hebben.''

Savannah (14) werd, na enkele dagen te worden vermist, anderhalve week geleden gevonden bij de Kronkels in Bunschoten. Een 16-jarige jongen uit Den Bosch wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood.

Volledig scherm
Stille tocht voor de omgebrachte Savannah Dekker (14). © ANP

In samenwerking met indebuurt Amersfoort