Volledig scherm
De politie is druk met dreggen op De Kronkels in Bunschoten. © Caspar Huurdeman

Politie dregt op De Kronkels in Bunschoten

updateDe politie heeft vandaag dreggingswerkzaamheden op bedrijventerrein De Kronkels in Bunschoten verricht.

Op ongeveer vijftig meter van deze plek werd afgelopen zondag het levenloze lichaam van de 14-jarige Savannah Dekker aangetroffen. Zij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. Vanaf de walkant wordt onder meer gewerkt met magneten om metalen voorwerpen naar boven te halen. Vermoedelijk is de politie op zoek naar het moordwapen. 

De politie beschikt bij het dregwerk ook over een boot, maar deze is nog niet ingezet. Vanochtend waren agenten bezig de bermkant te doorzoeken van parkeerplaats De Haar langs de snelweg A1 ter hoogte van Baarn. Ook hier ging het hoogstwaarschijnlijk om het verzamelen van bewijsmateriaal in de zaak Savannah. 

  1. ‘Spoffin hebben zij hier bijvoorbeeld liever niet’
    PREMIUM

    ‘Spoffin hebben zij hier bijvoor­beeld liever niet’

    Ik heb een kennis van wie ik tot voor kort dacht dat het een aardige man was. Na mijn vorige column liet hij weten dat hij me nogal mild had gevonden over het smartlappenfestival. Volgens hem bestaan smartlappenkoren over het algemeen uit impotente, gescheiden mannen en frigide vrouwen die niet helemaal correct uit de overgang zijn gekomen. ‘Dat je denkt dat als je een goedkope boa uit de feestartikelenwinkel om je rimpelhals draait en luid gaat staan zingen, dat dat voor anderen wel eens interessant zou kunnen zijn, getuigt van een buitengewoon grote arrogantie. De meeste koren zijn niet om aan te horen.’

In samenwerking met indebuurt Amersfoort