Volledig scherm
De politie doet onderzoek op industrieterrein De Kronkels waar het stoffelijk overschot van de 14-jarige Savannah is gevonden. © ANP

Twee ‘zwartgemaakte’ mannen melden zich bij de politie

Twee mannen hebben zich zondag gemeld bij de politie omdat zij naar eigen zeggen onterecht in verband worden gebracht met de dood van de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten. 

Een foto van de mannen verscheen zondagochtend op social media met het gerucht dat zij eerder gesignaleerd zouden zijn in een kleine zwarte auto die de afgelopen dagen achter jonge meisjes aangereden zou hebben in Soest en Bunschoten. ,,Wie is degene die deze onzin uitkraamt?’’ vragen ze zich in een reactie op Facebook af. 

Het screenshot werd gemaakt van televisiebeelden waarop te zien is dat de mannen in de rij staan te wachten om zich aan te melden voor de zoekactie naar Savannah, gisterochtend in Bunschoten. ,,We hebben uit vrijwillige basis meegedaan’’, stellen ze. ,,Zelf zijn wij ook ouders van jonge kinderen.’’ De mannen spreken van een ‘medelevende zoekactie’ die voor hun is afgelopen ‘als een nachtmerrie’. 

Politiewoordvoerder Hans Meuleman bevestigt dat de twee verdacht gemaakte mannen zich vrijwillig bij de politie hebben gemeld. 

In samenwerking met indebuurt Amersfoort

Amersfoort