Volledig scherm
Sven Kramer tijdens de vijf kilometer. © ANP

Kramer focust zich op EK allround en laat 10 kilometer schieten

Sven Kramer laat bij de NK afstanden in Thialf de 10.000 meter op zondag schieten. Zijn naam ontbreekt op de definitieve startlijst die vijf ritten omvat.

De Friese schaatser wist zich met de derde plaats op de 5000 meter en de vierde plek op de 1500 meter te plaatsen voor de EK allround komende maand in Collalbo. Daarmee was zijn missie in Heerenveen grotendeels geslaagd.

Na een moeizaam voorseizoen door aanhoudende rugproblemen lijkt het Kramer verstandig om de 10.000 meter uit voorzorg nu nog even over te slaan. ,,Hij focust zich op de EK allround'', liet de teamleiding weten.

  1. ‘Al ontbreekt Sven, een overwinning heeft glans’
    NK allround en sprint

    ‘Al ontbreekt Sven, een overwin­ning heeft glans’

    Een nationale titel winnen terwijl de grootste favoriet ontbreekt, aankomend weekeinde bij het NK allround en sprint in Heerenveen is dat het geval. Bij toppers als Sven Kramer, Ireen Wüst en Kjeld Nuis past een vierkamp niet in hun voorbereiding op de WK. ,,Maar ook al weet je dat Sven er niet is, zo’n overwinning heeft nog steeds glans”, zegt voormalig schaatser en tweevoudig nationaal kampioen Wouter olde Heuvel.