Volledig scherm
Sven Kramer. © ANP

Sven Kramer voelt zich kanshebber in Collalbo

EK allroundSven Kramer voelt zich één van de kanshebbers bij de EK allround, die vrijdag op de buitenbaan in Collalbo van start gaan. 

,,Ik denk dat ik nog steeds de capaciteiten heb om te winnen'', liet de negenvoudige kampioen strijdlustig weten. ,,Als ik alles eruit kan halen, als ik fit ben. Wat dat laatste betreft, gaat het steeds beter. Ik rijd soepeler dan eerder dit seizoen. Die opgaande lijn wil ik hier doortrekken.''

Kramer, die door aanhoudende rugproblemen een moeizame eerste helft van het schaatsseizoen beleefde, beseft terdege dat de concurrentie is toegenomen. ,,Ik denk dat de hele top vijf hier aan de start verschijnt met de titel als doelstelling. De kans dat je verliest is dus groter dan dat je wint. Gelukkig heb ik in het verleden heel vaak de goede kant van de medaille gezien. Dat kan een keer anders zijn. Maar ik wil er zeker een mooi weekeinde van maken.”

Kramer (32) veroverde in Collalbo in 2007 zijn eerste Europese allroundtitel. ,,Dit voelt een beetje als een thuisbaan, ook omdat we hier natuurlijk vaak komen voor een trainingskamp.''

  1. ‘Al ontbreekt Sven, een overwinning heeft glans’
    NK allround en sprint

    ‘Al ontbreekt Sven, een overwin­ning heeft glans’

    Een nationale titel winnen terwijl de grootste favoriet ontbreekt, aankomend weekeinde bij het NK allround en sprint in Heerenveen is dat het geval. Bij toppers als Sven Kramer, Ireen Wüst en Kjeld Nuis past een vierkamp niet in hun voorbereiding op de WK. ,,Maar ook al weet je dat Sven er niet is, zo’n overwinning heeft nog steeds glans”, zegt voormalig schaatser en tweevoudig nationaal kampioen Wouter olde Heuvel.