Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Roest. © ANP

‘Sven verslaan, dat blijft speciaal’

Patrick RoestVorig jaar werd hij onverwacht wereldkampioen allround, na een val van de Noor Pedersen. Dit weekeinde is Patrick Roest (23) voor het eerst in zijn carrière titelfavoriet op een groot toernooi. Een gesprek aan de hand van vijf thema’s.

Door Pim Bijl

De tien seizoenen van de Amerikaanse sitcom Friends heeft Patrick Roest in rap tempo verslonden. Nu is het tijd voor een nieuwe serie. Maar in Collalbo zal het er niet van komen. De wifi in Hotel Bemelmans laat te wensen over. De sfeer niet. ,,Ik vind het fijn hier. Lekker bakkies drinken in de lobby’’, zegt Roest. Drie om precies te zijn op deze woensdag, waarop ook een pittige training op het ijs van de Arena Ritten en een fietsrit van veertig kilometer op het programma stonden. Hij oogt ontspannen. Zenuwen? ,,Nu nog niet. Dat komt nog wel.’’

  1. ‘Al ontbreekt Sven, een overwinning heeft glans’
    NK allround en sprint

    ‘Al ontbreekt Sven, een overwin­ning heeft glans’

    Een nationale titel winnen terwijl de grootste favoriet ontbreekt, aankomend weekeinde bij het NK allround en sprint in Heerenveen is dat het geval. Bij toppers als Sven Kramer, Ireen Wüst en Kjeld Nuis past een vierkamp niet in hun voorbereiding op de WK. ,,Maar ook al weet je dat Sven er niet is, zo’n overwinning heeft nog steeds glans”, zegt voormalig schaatser en tweevoudig nationaal kampioen Wouter olde Heuvel.