Baron Noir is House of Cards op zijn Frans

RecensieOnze redactie maakt je wegwijs in het actuele aanbod van series. Wat moet je gezien hebben en waarom? Vandaag een meedogenloos demasqué van machtswellustige politici.

Volledig scherm
© *

Baron Noir

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Lumiereseries.com - drama

Het ligt voor de hand om de Franse serie Baron Noir te vergelijken met de kijkcijferhit House of Cards. Ook in dit politieke drama wordt een vlijmscherp en heel vilein beeld geschetst van wat zich achter de schermen van de politieke arena afspeelt.

In dit geval behelst het de socialistische partij van Frankrijk, die op het punt staat de nieuwe premier te leveren. In de campagne wordt een betrouwbare steunpilaar van de partij, de ambitieuze burgemeester van Dunkerque, opgeofferd. Dit leidt tot een langdurige vete, waarbij alle middelen geoorloofd lijken.

Tekst gaat verder onder de trailer

Baron Noir bevat een meedogenloos demasqué van politici die als cynische machtswellustelingen worden voorgesteld. Toch intrigeert de serie, waarvan inmiddels drie seizoenen zijn opgenomen. De eerste twee zijn in Nederland beschikbaar op dvd en online. -Ab Zagt

Bekijk hier een overzicht van onze eerdere recensies (met zoekfunctie!):

 1. Duits hostel dat Noord-Korea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

  Duits hostel dat Noord-Ko­rea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

  Na een jarenlange juridische strijd is het doek definitief gevallen voor het City Hostel in Berlijn. Het budgethotel, dat het pand huurde van de Noord-Koreaanse ambassade, schond de EU-verordening op basis van VN-sancties die onroerendgoedtransacties met Noord-Korea verbieden. Dit tot woede en ontsteltenis van de ouders van een Amerikaanse student die overleed na een jaar lang gevangen te zijn gehouden in Noord-Korea.

Poll

Ga jij maandag direct het terras op?

Ga jij maandag direct het terras op?

 • Ja natuurlijk! Kan niet wachten (13%)
 • Nee, ik kijk eerst de kat uit de boom (26%)
 • Nee, ik ga de komende tijd helemaal niet (61%)
23542 stemmen