Sterk derde seizoen van Ozark is behalve misdaad ook een huwelijksdrama

RecensieOnze redactie maakt je wegwijs in het actuele aanbod van series. Wat moet je gezien hebben en waarom? Vandaag seizoen drie van een misdaadserie die steeds beter lijkt te worden.

Volledig scherm
© Netflix

Ozark (seizoen 3)

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Netflix - misdaad

Eigenlijk gaat het derde seizoen van de misdaadserie van Ozark voor een belangrijk deel over de huwelijkscrisis van het criminele overlevingsechtpaar Marty (Jason Bateman) en Wendy (Laura Linney). De laatste sluit op eigen houtje een deal met de Mexicaanse drugsbaas, voor wie de echtelieden in hun casino diens zwarte geld moeten witwassen.

Het loopt allemaal vreselijk uit de hand, met een paar bloederige scènes tot gevolg die hun weerga niet kennen vergeleken met de vorige twee seizoenen. Het einde zal de kijker zeker met een schok achterlaten.

Aan kwaliteit heeft Ozark 3 niets ingeboet. Sterker misschien is dit wel de beste, meedogenloze serie uit reeks door enkele onverwachte plotwendingen. Het enige zwakke element is de bipolaire broer van Wendy die te veel speeltijd krijgt, maar wel een cruciale rol vertolkt in de dreigende ondergang van het niet bepaald doorsnee gezin. Ab Zagt 

Bekijk hier een overzicht van onze eerdere recensies (met zoekfunctie!)

 1. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar‘’, juichen oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

Poll

Ga jij maandag direct het terras op?

Ga jij maandag direct het terras op?

 • Ja natuurlijk! Kan niet wachten (13%)
 • Nee, ik kijk eerst de kat uit de boom (26%)
 • Nee, ik ga de komende tijd helemaal niet (61%)
23339 stemmen