Into the Night
Volledig scherm
Into the Night © *

Vergezochte pulp, erger dan een coronacrisis

RecensieOnze redactie maakt je wegwijs in het actuele aanbod van series. Wat moet je gezien hebben en waarom? Vandaag een Belgische serie over een vliegtuig dat constant in het donker moet blijven vliegen.

Into the night

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  Netflix - thriller

Het kan altijd nog erger worden dan een coronapandemie. Wat te denken van een wereld waarin de zon met dodelijke stralen de mensheid dreigt uit te roeien?

Op deze nachtmerrie is de zesdelige Belgische serie Into the Night gestoeld, een apocalyptische thriller die zich vrijwel geheel in een vliegtuig afspeelt dat voortdurend ’s nachts in de lucht moet blijven om aan het zonlicht te ontkomen.

Tekst gaat verder onder de trailer

Hoe vergezocht dit uitgangspunt ook klinkt, het levert wel een goed gedoseerd spanningsveld op dat vooral stoelt op de reacties van de overlevenden in het passagiersvliegtuig. Het is een gemêleerd gezelschap: onder wie een influencer, een drugsdealer, een schoonmaker, een moeder met een doodziek kind, een stel foute soldaten en natuurlijk een piloot. Hun zorg om voortdurend in de lucht te blijven en op verlate vliegvelden kerosine te tanken, houdt de gemoederen bezig. Wie trek heeft in onvervalste pulp, zal zich niet vervelen met deze reeks. -Ab Zagt

Bekijk hier een overzicht van onze eerdere recensies (met zoekfunctie!)

 1. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar‘’, juichen oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

Poll

Ga jij maandag direct het terras op?

Ga jij maandag direct het terras op?

 • Ja natuurlijk! Kan niet wachten (13%)
 • Nee, ik kijk eerst de kat uit de boom (25%)
 • Nee, ik ga de komende tijd helemaal niet (61%)
23283 stemmen