Volledig scherm
© EPA

Leerlingen Driestar terug uit Parijs: 'Dit heeft wel impact op de leerlingen'

Het Driestar College uit Gouda werd gisteravond opgeschrikt door de aanslag op de Champs Élysées in Parijs. Op dat moment waren leerlingen van vwo-6 en havo-5 op excursie in de Franse hoofdstad. Inmiddels zijn zij veilig thuis.

Op de Champs Élysées in Parijs zijn gisteravond drie politieagenten beschoten, één daarvan is overleden. De andere twee zijn zwaargewond, maar buiten levensgevaar. IS heeft de aanslag opgeëist. 

De leerlingen van het Driestar College hadden gisterenavond rond die tijd een moment om zelfstandig door de stad te lopen, vlak voor zij een boottochtje zouden maken als afsluiting van de excursie. ,,Op het moment dat ik gebeld werd door de begeleiders die mee waren, schrok ik natuurlijk. De begeleiders begonnen meteen met leerlingen bij elkaar halen. Vijf leerlingen waren nog niet in de groep, maar daar was wel telefonisch contact mee dus we wisten dat zij veilig waren'', vertelt Jan Möhlmann, sectordirecteur havo & vwo bovenbouw. Möhlmann: ,,We dankzeggen God voor Zijn bewaring en bidden voor de nabestaanden en gewonden in Parijs.''

Impact

Rond kwart voor 12 was de groep compleet. Een half uurtje later vertrok de bus. Vanochtend om 06.00 uur kwamen de leerlingen aan in Gouda, waar ze opgevangen werden door hun ouders en door Möhlmann. Het was in eerste instantie al de bedoeling dat zij vrijdagochtend terug zouden komen. ,,Maar dit is natuurlijk niet leuk. Het heeft wel impact gehad op de leerlingen. Sommigen liepen een kwartier voor de aanslag nog op de  Champs Élysées. Dan gaan er wel dingen door hun hoofd heen'', aldus Möhlmann. 

Het is niet de eerste keer dat het Driestar College in een gelijke situatie zit: vlak na de aanslag enkele weken geleden in Londen gingen een aantal leerlingen op werkweek naar de Engelse hoofdstad.

In samenwerking met indebuurt Gouda