Volledig scherm
© AP

VO-raad: denk na over schoolreis naar buitenland

De vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs, de VO-raad, geeft geen reisadvies aan scholen die tripjes naar met name Parijs op het programma hebben staan. 

Het enige advies dat de organisatie volgens eigen zeggen kan geven is: ,,Denk goed na, maak een goede afweging en communiceer die goed'', aldus een woordvoerder.

In de lente maken veel hogere klassen een excursie naar steden als Londen, Berlijn en Parijs. Zo 
waren leerlingen van vwo-6 en havo-5 van het Driestar College uit Gouda op het moment van de aanslag op excursie in de Franse hoofdstad. Inmiddels zijn zij weer veilig thuis.

Quote

Denk goed na, maak een goede afweging en communiceer die goed

VO-raad

De leerlingen van het Driestar College hadden gisteravond rond die tijd een moment om zelfstandig door de stad te lopen, vlak voordat ze een boottochtje zouden maken als afsluiting van de excursie. ,,Op het moment dat ik werd gebeld door de begeleiders die mee waren, schrok ik natuurlijk'', vertelt Jan Mohlmann, sectordirecteur havo & vwo bovenbouw. ,,Ze begonnen meteen met leerlingen bij elkaar halen. Vijf leerlingen waren toen nog niet in de groep, maar met hen was wel telefonisch contact, dus we wisten dat ze veilig waren''