Volledig scherm
Archieffoto. © Thierry Schut

Chromebooks op de Groen

We werken sinds kort met chromebooks. Dat is erg makkelijk. We kunnen er veel op doen, zoals werkstukken maken en andere projecten. Dus nooit meer gezeur om wie er op de computers mag. Verder in dit artikel lees je wat we ermee doen.

We werken nu ongeveer een week met de chromebooks. Dat is handig en we gaan erg met de tijd mee. We hadden al tablets, maar daar konden we geen werkstukken op maken, want die accepteerden namelijk geen USB-stick. Maar nu we de chromebooks hebben is dat veel makkelijker. Nu kan bijna iedereen die wil op een chromebook werken.

Je kan heel makkelijk een nieuw document maken. Je kunt dat dan opslaan in je Drive. Dus stel dat je batterij leeg is en Chromebook uitvalt, dan wordt alles opgeslagen.

We hebben ook Chromebookles van juf Elise gekregen. Het was een leuke les. We moesten een QR-code scannen en dan kregen we een link naar een Youtube filmpje. Daar vertelde Juf Elise allemaal dingetjes over de chromebooks. Aan het eind moesten we een klein verhaaltje schrijven en dat moesten we delen met de juf.

We typen er ook de schoolkrant op. Dat is handig want je kan het binnen vijf seconden naar de juf sturen.