Volledig scherm
Door de aanhoudende droogte kan het nogal stoffig worden buiten. Hoe je daar vanaf komt? Marja Middeldorp weet raad. © Shutterstock

Droog terras of balkon? Zo kom je van de stofwolken af

Schoonmaaktip van de weekHet huishouden hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Zeker niet als je af en toe wat leuke trucjes weet. Daarom geeft Marja Middeldorp van Schoonmaken met Marja iedere week een handige schoonmaaktip. Deze week: buiten stof verwijderen.

,,Wat een weer hè”, zegt Marja Middeldorp, ,,Als je lekker buiten wil zitten, heb ik een tip hoe je het terras of je balkon stofvrij kunt krijgen. Want iedereen kent het probleem wel: je veegt stof weg en alles stuift in de rondte. Dan moet je wel tachtig keer bukken om het eindelijk weg te krijgen.”

Dit heb je nodig:

Volledig scherm
Marja Middeldorp. © ADN Beeldredactie

- Een krant
- Een plantenspuit met water
- Een bezem

Marja: ,,Ik heb in de Emiraten en Arabië gewoond. Daar is heel veel stof. Hier wordt het ook steeds droger, dus ik doe nu altijd wat ik daar geleerd heb. Als je de krant gelezen hebt, leg je twee pagina’s op je terras of balkon. Of iets meer, dat is afhankelijk van hoeveel stof je tot je wil nemen. Spuit het papier nat met de plantenspuit, zodat het aan de grond plakt. Vervolgens veeg je het stof op die krant. Het stof blijft liggen en je hoeft daarna alleen de krant op te pakken en weg te gooien.”

Extra tip:

,,Als je dan toch met die plantenspuit bezig bent. Spuit wat water onder je markies, of andere zonnewering. Daardoor blijft het wat koeler binnen.”