Als je de oven een lange tijd niet schoonmaakt, koekt al het vet aan.
Volledig scherm
Als je de oven een lange tijd niet schoonmaakt, koekt al het vet aan. © Getty Images

'In de oven heeft iets verschrikkelijk gespetterd, hoe krijg ik het schoon?'

Schoonmaaktip van de WeekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen en beantwoordt vragen van lezers.

5 reacties

 • Buijs

  1 maand geleden
  Quote uit artikel: ‘Denk je weleens: is die oven nou nog niet voorverwarmd? Nou, dat komt waarschijnlijk door al dat schuurmiddel.’ is onzin. Dat de wand ruwer wordt van schuurmiddel zal best maar dit heeft geen effect op de isolatiewaarde van de oven.
 • jo rosink

  1 maand geleden
  Dasty van de Wibra ( de gele ontvetter) oven voor verwarmen op 60 graden inspuiten met Dasty en 10 tot 15 min inlaten werken.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Als je echt je oven makkelijk en snel schoon wilt krijgen, gebruik je de ovengrill reiniger van Prowin! Zie ook prowin consulente gerda voor foto's! Zonder te hoeven schrobben of boenen. Gewoon drie uur laten weken terwijl u iets ander kan doen! Echt 1 van mijn favoriete producten!!! Gerda vd Steeg
 • Marianne van der Hoek

  1 maand geleden
  Als je ooit een nieuwe oven aan gaat schaffen, neem er dan een met pyrolyse functie. De oven reinigt zichzelf met een speciaal programma. Kon ik 27 jaar geleden al kopen , toen vond ik het te duur. Inmiddels heb ik er wel een en het is werkelijk fantastisch
 • J.A.N. Kiers

  1 maand geleden
  Ook goed tegen ingebrand vet: insmeren met groene zeep en een nachtje laten intrekken, daarna met een verstuiver er spiritus op spuiten. Nog weer even laten inwerken en dan alles opnemen met keukenpapier en daarna met een sopje afnemen. Werkt gegarandeerd en is milieuvriendelijk!