Zo voorkom je strepen bij het ramen lappen

schoonmaaktip van de weekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen en beantwoordt vragen van lezers. Vandaag in de herhaling: de ramen lappen.

7 reacties

 • Twan Hout

  2 maanden geleden
  Gewoon met emmer water paar drupjes zeep dan goed alles wassen al het vuil goed wegnemen en ook alles moet eraf zijn Dan komt het allerbelangrijkste let op een professionele trekker waarvan je de rubbers zelf kan vervangen Dit is echt het beste want het alle andere kan over boord niet iets doen wat niets met ramen zemen van doen heeft En je zal zien altijd mooie ramen dat wil toch iedereen helder zicht
 • Li Ja

  2 maanden geleden
  Gewoon een ui doorsnijden en in heet water doen....Werkt ontvettend en streeploos schoon !
 • Denneboom

  2 maanden geleden
  Gebruik regenwater of restwater van de wasdroger. Die bevatten geen kalk.
 • john van der veen

  2 maanden geleden
  Ramen inzetten met gewoon water en afwasmiddeltje(liefst dreft) , geen goedkope trekker van de blokker ofzo maar een professionele ,het rubber van je trekker even afnemen met een spons zodat er geen haartje ofzo op zit (want dan krijg je strepen) , En niet horizontaal of verticaal droogtrekken maar met een slag van boven naar beneden net zoals je de vloer dweilt en dan de kozijntjes afnemen met een spons.
 • Alex sloot

  2 maanden geleden
  Ammonia is tegenwoordig geen normaal schoonmaakmiddel meer. Werkt weliswaar meer dan uitstekend, maar is extreem giftig. Zowel schadelijk voor jezelf (inademen/ huidcontact) als voor het milieu. Belangrijkste tip voor streeploze ramen is om een professionele trekker met goed rubber (af en toe rubber vervangen). I.t.t. goedkope trekkers, kun je met een professionele trekker bijna geen strepen trekken. Verder lauw water met een heel klein beetje afwasmiddel (geen schuim) gebruiken. Dat is alles
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.