Met name de randjes bij een afvoerput zijn lastig schoon te krijgen.
Volledig scherm
Met name de randjes bij een afvoerput zijn lastig schoon te krijgen. © Shutterstock / Kira_Yan

Zo zorg je voor een glanzend schoon afvoerputje

Schoonmaaktip van de weekHet huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt alledaagse problemen op te lossen en beantwoordt vragen van lezers. 

9 reacties

 • De Vries

  4 maanden geleden
  Gewoon een half afwasblokje laten oplossen in een beetje warm water en boodschappen gaan doen. Als je thuiskomt even met een afwasborstel door je bak en het water laten wegstromen...schoon!
 • wageveld

  4 maanden geleden
  Natronloog in het afvoerputje gieten, werkt het allerbeste.. Gebruik wel je pbms! 😁
 • Henny pauel

  4 maanden geleden
  Gele dasty van wibra. Insprayen, doekje erover, klaar. En als het eenmaal schoon is iedere dag een keertje Insprayen en even laten intrekken, dan is het doekje ook niet meer nodig
 • Ingrid

  4 maanden geleden
  Ik lees dat iemand melamine sponsjes gebruikt ipv milieuvervuilende middelen. Melamine is ook milieu vervuilend dus dat is geen betere vervanging en zeker niet wanneer de sponsjes snel kapot gaan, dan heb je er nogal wat van nodig.
 • van Wattingen

  4 maanden geleden
  Sonja ik weet niet of die sponsjes die snel stuk gaan in het milieu zo'n goed doen? Door die 4 druppels bleek eerst in een vies theeglas te doen met wat water en de afwasborstel, en daarna de stop in de gootsteen en daar het water met bleek in te gooien en even in te laten trekken heb je en een schone gootsteen,en beker en afwasborstel die schoon zijn ! M.van Wattingen