Volledig scherm
Tijn is omgedoopt in SuperTijn © Mark Reijntjens

Actie doodzieke Tijn nu boven de 2 miljoen euro

De ongeneeslijk zieke Tijn (6) uit Hapert heeft het onmogelijke gepresteerd. Hij was al de grootste individuele inzamelaar ooit van Serious Request, maar het bedrag is vandaag iets voor 14.00 uur door de grens van 2 miljoen euro heen gegaan. 

Tijn stond drie dagen geleden nietsvermoedend voor de deur van het Glazen Huis. Net als zovelen had hij een actie bedacht om geld op te halen voor de actie. Zijn verhaal maakte echter een onuitwisbare indruk bij de dj's. Hij is ongeneeslijk ziek en wil door nagels te lakken geld ophalen voor kinderen in Afrika, die soms niet eens zes jaar worden. Domien vraagt hem met gebroken stem het huis binnen om zijn nagels te lakken.

Daarna gaat het rap met de actie Lak-aan, die veelvuldig wordt omgedoopt in Heel Holland Lakt. Politieke leiders als Jesse Klaver, Geert Wilders en Mark Rutte besluiten hun nagels een kleurtje te geven. Daarnaast steunen tal van acteurs, zangeres en andere idolen de actie. Winkelketens geven zelfs aan dat nagellak meer wordt verkocht dan anders.

Op de voorpagina van deze krant wordt de jongen die kampt met hersenstamkanker al omgedoopt in SuperTijn. Zijn vader zegt trots dat Tijn een steen heeft verlegd. En het mannetje zelf dat lakt rustig verder, zoals gisteren op een basisschool. ,,Lange nagels die doe ik het liefste."