Volledig scherm
Lamspasteitjes met wortel en harissa © Brett Stevens Photographer

Wat Eten We Vandaag: Lamspasteitjes met wortel en harissa

Daar warmen we van op: lamspasteitjes uit de oven met wortel en harissa. Goed, we staan er nét iets langer voor in de keuken dan dan normaal - maar dat is het dubbel en dwars waard. 

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 125 minuten

Ingrediënten
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 ui, in dikke ringen
- 600 g ontbeende lamsschouder, in 2 cm-blokjes
- 200 g wortels, in stukjes
- 1 el ras el hanout
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 2-3 el harissa
- 1 el maïzena
- 2 rollen bladerdeeg, uit koelvak
- 1 ei, losgeroerd
- fijngesneden munt

Topping
- 60 g diepvriesdoperwten
- 400 g kikkererwten uit blik
- sap van 1⁄2 citroen
- 4 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden
4 ingevette ovenschaaltjes (13 cm Ø / inh. 250 ml)

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.