Volledig scherm
Spruitenovenschotel met zongedroogde tomaten © Shutterstock

Wat Eten We Vandaag: Spruitenovenschotel met zongedroogde tomaten

De zonnige kant van dit regenachtige weer? We kunnen al ons avondeten weer in de vorm van een ovenschotel op tafel toveren. We trappen dit seizoen af met een spruitenovenschotel gevuld met zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas. 

Hoofdgerecht: groente
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
- 600 g vastkokende aardappels
- 500 g spruitjes
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 150 g zongedroogde tomaten
- 30 g boter
- 40 g bloem
- 400 ml water
- ½ groentebouillonblokje
- 250 g ricotta
- 100 g geraspte Parmenzaanse kaas
- 1 el rode pesto
- olijfolie om in te bakken
- ½ bosje bladpeterselie

Benodigdheden
Keukenpapier

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.