Volledig scherm
De Bulgaar Kristian Kostov. © REUTERS

Kiev verdenkt Bulgaarse songfestivalzanger van 'verboden' optreden op Krim

Oekraïne onderzoekt of de Bulgaarse artiest die op het Eurovisiesongfestival in Kiev zingt, optrad op de in maart 2014 door Rusland bezette Krim. De autoriteiten hebben dit vandaag laten weten. 

De zeventienjarige Kristian Kostov zou blijkens videobeelden uit juni 2014 tijdens een concert op de Oekraïense Krim hebben gezongen. Het is volgens Kiev strafbaar om naar het schiereiland te gaan via Rusland en buiten de Oekraïense autoriteiten om. Daarom kon de Russische inzending voor het songfestival, de zangeres Joelia Samojlova, niet komen.

Maar Kostov heeft volgens de Bulgaarse delegatie in Kiev waarschijnlijk geen probleem. Hij was als jongen van veertien met een zanggroep van kinderen in 2014 maar heel even op de Krim. Hij is een van de favorieten op het songfestival in Kiev. Hij doet net als de Nederlandse inzending OG3NE, vanavond mee aan de tweede halve finale. De finale van het festival is zaterdag.

Lees meer songfestivalnieuws in ons dossier.

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Vlaamse Dancing with the Stars met Jan Kooijman onder vuur: kijkers boos over uitslag

    Er is online commotie ontstaan over de afgelopen uitzending van de Vlaamse variant op Dancing with the Stars. Via sociale media laten verschillende kijkers weten dat ze niet te spreken zijn over de uitslag van de wedstrijd en kwade opzet vermoeden. Zo moest Evy Gruyaert zondag de show verlaten, hoewel ze aardige punten kreeg van de jury. Via een lang bericht op Instagram reageert Jan Kooijman (38) nu op alle opschudding.
  2. Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Dit meisje (6) wordt het ‘mooiste kind ter wereld’ genoemd: ‘Ik ben sprakeloos’

    Het leven van een 6-jarig Russisch meisje is in korte tijd volledig veranderd. Alina Yakupova werd door haar volgers uitgeroepen tot ‘mooiste kind ter wereld’, waarna diverse media het verhaal oppikten. Het resultaat laat zich raden: Yakupova wist in geen tijd meer dan 22.000 volgers te verzamelen op Instagram en intussen is ze vastberaden door te groeien tot één van de meest gevraagde kindmodellen ter wereld.