Volledig scherm
© PR

42 landen naar Eurovisie Songfestival in Portugal

Het Eurovisie Songfestival telt volgend jaar 42 deelnemers. Dat is evenveel als vorig jaar, maakte de European Broadcasting Union vandaag bekend. In het deelnemersveld is één wijziging. Rusland keert na een jaar afwezigheid terug terwijl Macedonië zich heeft teruggetrokken.

Ook Australië is er dit jaar weer bij, net als Israël. Dat land kondigde vorig jaar nog tijdens de puntentelling aan dat het de laatste keer was omdat de publieke omroep in Israël ophield te bestaan. Inmiddels is een andere omroep aangewezen die het evenement mag uitzenden.

De bekendmaking van de Nederlandse inzending wordt nog deze maand verwacht. Vorig jaar deed namens Nederland OG3NE mee. Het meidentrio eindigde in de finale op een elfde plek met het nummer Lights and Shadows.

De 63e editie van het Songfestival vindt zoals eerder al aangekondigd plaats in Lissabon. Portugal won vorig jaar met Salvador Sobral voor het eerst in 53 deelnames. Het Songfestival vindt plaats op 12 mei, de halve finales zijn op 8 en 10 mei.

 1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
  prijzenregen

  Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

  De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

 • Jan Versteegh (49%)
 • Ron Boszhard (4%)
 • Olcay Gulsen (4%)
 • Margriet van der Linden (7%)
 • Rik van de Westelaken (24%)
 • Iemand anders (12%)
32792 stemmen