Volledig scherm
PREMIUM
Salvador Sobral. © ANP Kippa

Kwestie van leven of dood voor Salvador Sobral

Portugal vreest voor het leven van Songfestival-winnaar Salvador Sobral. De 27-jarige zanger is opgenomen met hartklachten en heeft een transplantatie nodig. ,,Dit is een kwestie van leven of dood.”

Quote

Hij moet nu binnen twee weken een nieuw hart. Gebeurt dat niet dan zou dat wel eens zijn dood kunnen betekenen

Portugese journalist Mario Duarte

Heel Portugal houdt zijn adem in nu bekend is geworden dat Salvador Sobral met ernstige hartproblemen is opgenomen in het ziekenhuis in Lissabon. De situatie van de winnaar van het Eurovisie Songfestival is zo verslechterd dat een harttransplantatie nodig is. ,,Salvador stond al langer op de lijst, maar het ging plotseling heel slecht. Hij moet nu binnen twee weken een nieuw hart. Gebeurt dat niet dan zou dat wel eens zijn dood kunnen betekenen”, stelt de Portugese journalist Mario Duarte. ,,Heel Portugal leeft mee. Dit is een kwestie van leven of dood.”

Met overmacht won Salvador Sobral vier maanden geleden het Eurovisie Songfestival. Het was een historische zege, omdat het de eerste keer was dat Portugal triomfeerde. De zanger bezorgde een miljoenenpubliek kippenvel met Amar Pélos Dois, dat geschreven was door zijn zus Luísa. Na de bekendmaking verscheen zij op het podium om het nummer samen met haar broer te zingen. Zij was het ook die Salvador in de repetities al verving, omdat hij toen al ziek was.

,,Salvador kampte al langer met hartproblemen, nog voor het Songfestival, zo werd door Portugese media verspreid”, weet Songfestival-commentator Cornald Maas. ,,Hij kon niet een paar dagen zonder strenge medische begeleiding, maar Salvador wilde niet dat dat verhaal een verhaal werd dat de aandacht kreeg. Hij wilde dat het over zijn muziek zou aan en niet over zijn ziekte, wat voor hem pleitte natuurlijk.”

Vrienden lieten toen de ernst van de situatie al doorschemeren in de Portugese media. ,,Als hij geen transplantatie krijgt, heeft hij minder dan een jaar te leven.”

poll

Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

  • Ja, Frank Dane is een waardige opvolger (32%)
  • Nee, ik stap over naar een andere radiozender (68%)
218 stemmen