Volledig scherm
© ANP Kippa

Waylon naar Songfestival: geweldig of onbegrijpelijk?

De deelname van zanger Waylon (37) aan het Eurovisie Songfestival 2018 is het gesprek van de dag in showbizzland. Op sociale media vormen zich twee kampen: die van zijn fans die de ietwat ruige artiest geweldig vinden, en van degenen die zich afvragen waarom de keuze op hem is gevallen. Want: 'hij is toch al een keer geweest'?

AVROTROS deelde vanochtend een filmpje waarin te zien is hoe een man die zich niet laat zien, hints geeft over zijn deelname. Een fragment uit The Voice of Holland, het tijdschrift Beard, een cowboyhoed van The Common Linnets en een kamer vol met vrouwen leiden naar Waylon.

Onze muziekverslaggever Stefan Raatgever ziet Waylon als een van de beste artiesten van ons land en is dan ook blij met het nieuws. 3FM-dj Frank van der Lende vindt het dan weer 'heel raar'. ,,Hoe dan?! Hij is toch al geweest?''

De lezers van deze site oordelen vooralsnog positief. Het antwoord 'goede keuze' wordt vele malen vaker ingevuld in onze poll dan 'ik had liever een ander gehad'.

poll

Waylon naar Songfestival

 • Goede keuze (61%)
 • Ik had liever een ander gehad (39%)
44024 stemmen

Lees hieronder de stroom aan reacties op Twitter terug.

 1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
  prijzenregen

  Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

  De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

 • Jan Versteegh (49%)
 • Ron Boszhard (4%)
 • Olcay Gulsen (4%)
 • Margriet van der Linden (7%)
 • Rik van de Westelaken (24%)
 • Iemand anders (12%)
32791 stemmen