Volledig scherm
Sharon den Adel © ANP Kippa

‘Within Temptation-zangeres Sharon den Adel serieuze optie Songfestival’

Kondigt zangeres Sharon den Adel van Within Temptation binnenkort haar deelname aan het Eurovisie Songfestival aan? Het is een serieuze optie, zeggen bronnen uit de Nederlandse muziekwereld.

Volledig scherm

Al vijf dagen staat de website van gothic-formatie Within Temptation op zwart. En dat blijft nog even zo. ‘Officieel bericht van Sharon den Adel volgt op vrijdag,’ meldt de enige tekst. Waarover die gaat? Het management van de band wil niets loslaten. Fans vrezen voor het einde van de groep. Maar mogelijk is Den Adel (43) in de markt om voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Lissabon te gaan. Enkele jaren terug liep een poging van AVROTROS om Within Temptation te strikken voor het liedjesfestijn nog op niets uit. De omroep polste de interesse, maar de groep wees het aanbod destijds nog beleefd van de hand.

Volgens bronnen uit de wereld van de nederpop is het zeker niet uit te sluiten dat de zangeres van gedachten is veranderd. Een van hen zegt: ,,Sharon heeft het festival destijds uitgesloten omdat ze dacht dat deelname Within Temptation zou vervreemden van zijn hardcore fans. Nu Sharon enkele solo-uitstapjes heeft gemaakt, onder meer als zangeres op een nummer van deejay Armin van Buuren, zou dat bezwaar wegvallen. Het leverde bij de Within Temptation-fans weinig problemen op.’’

Zonder band

Volgens een andere bron zou eenzelfde constructie mogelijk zijn rondom de Nederlandse songfestival-inzending. ,,Een eigentijdse dancetrack met Sharons mysterieuze stem. Dat zou het goed kunnen doen.’’ Diezelfde bron zegt: ,,Als Den Adel naar het festival gaat, doet ze dat zonder de rest van Within Temptation. De bandleden zouden niet live op hun instrumenten mogen spelen. Dat zullen ze vast en zeker niet doen.’’

Omroep AVTROTROS meldde vorige week zeer binnenkort met een naam voor Lissabon te komen. Eerder werd via deze krant al duidelijk dat het niet gaat om een artiest die momenteel de hitlijsten regeert. Namen als Caro Emerald, Miss Montreal, Dotan, Jacqueline Govaert, VanVelzen, Chef’ Special, Martin Garrix en Kensington zijn om uiteenlopende redenen niet in beeld om ons land te vertegenwoordigen. Ook andere jonge kanshebbers als Maan, Pleun Bierbooms, Sharon Doorson en Romy Monteiro gaan dit jaar niet.

Wat wel zeker is, is dat ons land het in Lissabon weer moet opnemen tegen Oekraïne én Rusland. Oekraïne weerde vorig jaar de deelnemer uit Rusland. Daarvoor dreigde als straf een jaar uitsluiting. Dat blijft het land nu toch bespaard.

poll

Within Temptation optie voor Songfestival

  • Gaaf! (56%)
  • Wie? (13%)
  • Waarom doen we nog mee? (31%)
9393 stemmen
Volledig scherm

poll

Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

Blijf jij na het vertrek van Evers naar 538 luisteren?

  • Ja, Frank Dane is een waardige opvolger (32%)
  • Nee, ik stap over naar een andere radiozender (68%)
299 stemmen