Duncan Laurence verlost van lichtbollenprobleem

videoDe Nederlandse inzending lijkt klaar voor de halve finale van het Songfestival morgenavond. Tijdens de laatste repetitie van vanmiddag in Tel Aviv bleek dat de problemen met de onwillige lichtballen zijn opgelost. Duncan Laurence kan zich op de eindzege gaan richten.

Er moest nog een derde, extra technische repetitie aan te pas komen, maar de Nederlandse inzending lijkt op tijd klaar voor het binnenhalen van de punten bij de eerste juryshow. Het lichtballenprobleem waarover de Nederlandse delegatie en de Israelische organisatie de afgelopen dagen opzichtig in de clinch lagen, lijkt net op tijd opgelost.

De beruchte lichtbol daalde op het juiste moment neer richting de piano van Duncan Laurence. Daar maakt de camera nu een cirkeltje rond de lamp waardoor de beste shots uit het optreden ontstaan. Het regieduo Ilse DeLange en Hans Pannecoucke zou op zoek zijn geweest naar een moment van Common Linnets-achtige intimiteit. Die lijkt op deze manier bereikt te worden. In vergelijking tot eerdere oefensessies zijn blauwe laserstralen in de achtergrond verdwenen.

De berichten over de nieuwe opstelling bereikten in sprinttempo de bookmakers. Duncan Laurence vergrootte er zijn voorsprong op nummer 2 Zweden opnieuw en zal zeker als topfavoriet aan de halve finale beginnen.

Vanavond zingt hij tijdens de generale repetitie voor de vakjury’s. Die geven dan alvast hun punten. Morgenavond kunnen de kijkers dan stemmen en wordt bekend wie de laatste tien finalisten van dit jaar zijn.   

Volledig scherm
Duncan Laurence © ANP
  1. Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-foto Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Fans ontdekken ‘coke’ op Friends-fo­to Jennifer Aniston en staan compleet versteld

    Eerder was het Kim Kardashian met haar billen, nu heeft Jennifer Aniston (50) het internet ‘gebroken’ door lid te worden van Instagram en haar eerste openbare foto te delen. Het gesprek op het fotoplatform gaat echter over iets anders. Aandachtige volgers hebben een detail ontdekt op de Friends-foto die ze deelde en kunnen hun ogen niet geloven. ‘Wat een manier om je entree te maken op sociale media’, klinkt het. Wat is er aan de hand?

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (54%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (46%)
6472 stemmen