Songfestivalbaas komt snel op bezoek bij AVROTROS, locatie festijn nog onbekend

videoSongfestivalbaas Jon Ola Sand komt binnenkort al naar Nederland om het Eurovisiesongfestival van 2020 voor te bereiden met de organiserende omroep AVROTROS. Dat vertelde de baas van de European Broadcasting Union (EBU) op de persconferentie na afloop van de finale. ,,Jullie hebben weinig tijd om alles voor te bereiden", waarschuwde hij vertegenwoordigers van AVROTROS.

Jon Ola Sand feliciteerde Duncan Laurence allereerst met de overwinning: ,,Je hebt echt een moment gecreëerd op dat podium. Het was een heuse overwinning", zei Sand nadat hij de winnaar mocht omhelzen.

De songfestivalbaas kwam niet met lege handen naar de persconferentie. Voor de AVROTROS had hij een stapeltje papieren en een usb-stick met daarop de eerste tools om alvast de 65e editie van het festival te organiseren. Hij waarschuwde dat er nog stapels papier zullen volgen. Sand sprak van ‘een enorme uitdaging’, maar zegde ook alle steun toe vanuit de EBU. ,,We gaan binnenkort snel bij jullie op bezoek, want jullie hebben weinig tijd.”

Somewhere

In welke Nederlandse stad het festival volgend jaar neerstrijkt is nog weinig bekend. Sand hield het op 'somewhere'. De NPO wil nog geen mededelingen doen over de eventuele organisatie van het liedjesfestijn.

Volledig scherm
Songfestivalbaas Jon Ola Sand. © ANP Kippa